Prima oara am scris pe acest blog despre mine. Apoi primul post a fost legat de un necaz, decesul bunicii mele….Recunosc ca nu imi place foarte mult sa scriu in schimb ador sa vorbesc J. Deformatie profesionala. Oare nu se poate sa inregistrez ce vreau sa va povestesc si apoi altcineva sa scrie?

O sa incerc incepand de azi sa povestesc cat mai multe despre mine, despre experienta de a fi tatic de David Ioan, despre intamplari cotidiene, despre convingerile si nemultumirile mele, despre ideile mele. Am rugamintea mare la voi sa nu va suparati pe mine daca raspunsurile mele la comentariile voastre nu o sa fie prea rapide.

Tocmai ne-am intors din Mall, de la film. Azi e Vineri seara, inceput de weekend. Stiti ce am vazut in mall in afara de film? Parcarea goala, o multime de locuri la mesele din zona “food&fun”, magazinele cu vitrine pline de -30%,50%,70%, toate, absolute toate, goale! Incep sa ma intreb daca romanii sunt speriati , reactioneaza la mesajele despre “criza” transmise pe toate caile mass media incepand cu 01.01.2009? Apropos, ati observant faptul ca inainte de Ianuarie, pe finalul anului 2008, mesajul transmis era “vine criza, o sa vedeti voi la anul cum o sa fie”. La 01.01.2009, pe langa mesajele de la multi ani la TV se mai vorbea si despre “ a inceput criza”, “2009 anul crizei”, etc. A fost un mare START.

La televizor aud iarasi despre “criza”. Schimb canalul, iarasi “criza” si niste “personalitati” care isi dau cu parerea. Parerea mea este ca de fapta criza asta mare lipseste cu desavarsire. Totul este mai mult decat exacerbat, exagerat cu ajutorul mass mediei. Se doreste ca oamenii sa fie speriati, ingrijorati, disperati, etc. Vorbim toata ziua despre credite, salarii, concedieri, falimente. Nu aud pe nimeni povestind despre oameni, investitia in oameni, productie (si nu doar comert), responsabilitate, respect, inovatie, bune intentii, educatie (apropos, o mai fi existand, a mai auzit cineva ceva despre educatia “de acasa”?). Nu aud pe nimeni propunand solutii.

Stiti ce a spus / scris Marx cu multa vreme in urma (Bogdana stie). Pai a spus cam asa:

„Owners of capital will stimulate working class to buy more and more of expensive goods, houses and technology, pushing them to take more and more expensive credits, until their debt becomes unbearable.
The unpaid debt will lead to bankruptcy of banks which will have to be nationalized and State will have to take the road which will eventually lead to communism.” – Karl Marx, Das Kapital, 1867

Cum vi se pare? Oare de ce nu spune nimeni nimic despre asta? Oare de ce nu spune nimeni ca de fapt banul nu este altceva decat un instrument , o unitate de masura? Oare de ce nu spune nimeni nimic? Chiar ne-am pierdut cu toti mintile?

Asa, gata (pentru azi), m-am mai descarcat putin. Acum sa trecem la lucruri mult mai importante pentru mine.

Stiti ce inseamna David? In ebraica inseamna prieten, iubit. Imi place, imi place tare mult!

Cica daca viitorul tatic se ingrasa odata cu mamica, copilul va fi baiat. Noua ne-a spus doamna doctor ca va fi baiat destul de devreme. Eu de fericire, am slabit in perioada aia vreo 3 kg, ajunsesem la 81 kg (nu am mai avut greutatea asta din facultate), apoi, tot de fericire am adaugat 5 kg (in fix 30 zile). Deci, m-am ingrasat odata cu mamica, functioneaza, sa tineti si voi cont de semnul asta si…ar mai fi inca unul – daca burtica seamana cu o minge de baschet, tot baiat o sa fie. Eu nu am mai cochetat cu baschetul de prin liceu dar daca ma uit atent, chiar seamana cu o minge de baschet, una mare si fara dungi!