Mi-am inceput ziua zâmbind. Mi-au intrat razele de soare pe fereastră imediat după ce m-am trezit. La 7:00!!! Întotdeauna mi-a plăcut felul în care mi-a intrat lumina printre ochiurile de la jaluzele. Lumină aurie, caldă. Mi-am sărutat iubitul și am zâmbit când mi-am adus aminte cât de senin am adormit azi-noapte in brațele lui. M-a obișnuit prost, ca să zic așa, că în fiecare seară mă adoarme făcându-mi masaj.

Am continuat cu seria de zâmbete deși am făcut o vizită la spital de unde am plecat mai ușoară cu vreo 50 de ml de sânge (estimare ochiometrică, deci pur subiectivă). Unde mai pui că m-am cam făcut de râs că am dat „atenția” la cine nu trebuia. Si legat de subiect, e cazul să îmi fac probleme dacă am început să recunosc fețele asistentelor din spital?

Am ajuns înapoi acasă, înfometată și leșinată, de unde concluzia că poate au fost mai mult de 50 ml de sânge. Dar in primele zece minute petrecute în cuibul cald, am râs în hohote de nici nu mai știu câte ori, din cauza lui Chitzi, sau mai bine zis datorită ei. Și atunci m-a pocnit revelația direct in moalele capului. De când a venit ea pe lume, eu râd mai mult decât am râs toata viața mea. E o sursă inepuizabilă de bună dispoziție.

Mi-a mai smuls un zâmbet și puștiul de la Fan Curier, care mi-a adus un mărțișor de la Publica. Trebuie să spun că sunt profund impresionată de gestul lor, de a trimite cadou câte un exemplar din „Design yourself” de Karim Rashid. Nu aveau de unde să știe că eu deja mi-o cumpărasem, așa ca exemplarul ăsta se va duce către Papusha, în caz ca nu o are. Numai să te uiți la carte și începi automat să zâmbești.

În aceasta atmosferă de primăvară, optimism și zâmbete din toate părțile, ne-am apucat conștiincioase să facem și niște fapte bune. Așa că ne-am apucat să facem ordine printre jucării, să vedem ce mai păstrăm și ce donăm în cele patru zări. Cam așa arată sufrageria noastră acum. Știu, pare descurajant, și nu, nu știu când am adunat atâtea jucării.

Iar eu intr-un moment de orbire, mi-am comandat perechea asta de pantofi on-line. Nu accept critici la acest capitol. Si nu accept nici priviri incruntate de la Ubi. Nu e un comportament rational, dar justificabil, in ochii femeilor cel putin!

Deci, concluzia până în acest moment al zilei: zâmbiți vă rog. Dacă nu aveți copil, faceți unul, că sunt panaceu universal. Și avem atât de multe de învățat de la copii. Poate dacă am lua un strop din pofta lor de viață și din inocența lor, lumea ar fi un loc mult mai bun de trăit. Și noi am zâmbi mai mult. Și am iubi mai mult.