Avertisment: Posesorii de patrupede s-ar putea simți lezați de acest post. Nu o luați personal!

Disclaimer: Nu am absolut nimic cu patrupedele din orice fel de specie. Ba, chiar am salvat, adoptat, adapostit hrănit și tratat numeroase asemenea exemplare de-a lungul vieții.

Cartier select, semicentral. Liniștit, sau cel puțin asa pare la prima vedere. Straduța noastră, cochetă și proaspăt asfaltată este mereu tulburată. Pentru că fiecare casuță, mai veche sau mai nouă, mai dărăpănată sau mai renovată deține una bucată potaie. Cel puțin una. Pentru că, în teorie pot conviețui în armonie și câte cinci potăi. Și dacă teoria spune ca se poate, de ce practica să facă excepție.

Deci, opt case, 11 potăi. Da, da, unsprezece. De la talie medie in sus. Culminează cu o ciobănească mioritică și o ciobănească germană. Iar rasele astea păstoare, sunt foarte guralive. Și cu un timbru vocal pe măsură.

Ca să nu mai zic că toate cele 11 potăi au un simț foarte dezvoltat al proprietății. Care proprietate este strada. Și fiecare trecător la pas sau în mașina este „gratulat” cu un șir lung de lătrături. Pe toate vocile. Bine ar fi să se mai oprească. Dar odata pornit concertul, greu se mai oprește. Unde mai pui, că trece următoarea victimă. There we go again. Ora nu contează. Noapte sau zi, cele 11 potăi sunt mereu în post.

Lider de necontestat, ciobăneasca germană locuieste exact in fața casei noastre. Posesoara celei mai puternice voci din cor, este în timpul nopții și o solista redutabilă, de anduranță. Poate lătra si patru ore fără oprire.

Nu menționez gândurile ce ne-au trecut prin cap de-a lungul vremii. Totuși, deși oameni pașnici din fire, vedem cum ne apropiem de capatul drumului, pardon al răbdării noastre. Așa că, suntem in căutarea unei legi care să ne susțina și nouă dreptul la pace, liniște, și somn netulburat la cinci dimineața de crizele de singurătate ale unei potăi.

Mai exact, dacă știți de existența vreunei legi, care ar putea să amendeze indolența vecinilor noștri posesori de patrupede și să ii oblige să își țină favoriții în casă, unde pot lătra cât vor ei, mi-ați fi de mare ajutor! Deoarece inițiativa mea de a-i lua cu binișorul a dat greș. Am fost privită ca „Uite-o și pe nebuna asta!”