112 inseamnă de fapt o campanie impotriva violenței domestice menită a strânge bani pentru Fundația SensiBlu: Casa Blu . Mai multe detalii gasiti la Alex Gâlmeanu și la Dragoș Bucurenci .

24 de bărbați, nume iconice in peisajul românesc, s-au lăsat fotografiați în ipostaze mai puțin flatante, ca victime ale violenței domestice. De fapt este o paralelă la pozele facute de Marie Claire in decembrie, pictorial ce ii apartine tot lui Alex Gâlmeanu. Despre poze nu pot sa comentez, sunt excepțional realizate. Machiajul e perfect, bravo lui Alexandru Abagiu! Despre scopul campaniei, iar nu pot comenta, deoarece scopul este mai mult decât nobil.

Pozele din Marie Claire realizate in decembrie, imi arată trei femei „învinețite” impecabil cu niște ochi înlăcrimați dar luminoși. Ceea ce ma face sa cred că fetele astea trei nu au văzut in viața lor privirea unei femei bătute. Privirea de animal hăituit, ochii goi, în care nu se mai citește decât „what’s next?”, durerea mută și lipsa speranței.

Iulia Vantur

Irina Marinescu

Andreea Liptak

Pozele din campania 112 cu bărbații maltratați in prim plan, imi aduc o oarecare satisfacție. Numai că ce satisfacție pot aduce niște poze cu oameni care nu au suferit in viața lor un asemenea abuz? Intr-adevăr, ele vând. Până la urmă ăsta este scopul. Să vândă. Cât mai bine. Astfel incât, cât mai multe femei fară șanse să poată beneficia de un colac de salvare de la o moarte lentă și dureroasă.

Mulțumim domnilor care s-au lăsat „mutilați”, chiar dacă unora le-a lipsit expresivitatea. Mi-aș dori totuși să nu mai avem nevoie de astfel de campanii!

Dragos Bucurenci

Florin Piersic Junior

Dan Chisu

Catalin Botezatu

Andrei Gheorghe

Sursa imaginilor: Dragos Bucurenci si Alex Galmeanu

Iata câtva date statistice, mai mult decât triste (sursa: Femei in umbra. Umbre):

  • una din trei femei a declarat că a fost abuzată fizic sau verbal de către partenerul de viaţă, conform Studiului Sănătăţii Reproducerii 2004
  • în primele cinci luni ale anului 2008 au avut loc cu 21,3% mai multe violuri urmate de moartea victimei faţă de perioada similară a anului 2007, peste 50% dintre acestea în mediul rural, conform datelor Poliţiei Române
  • 69 de femei au murit din cauza violenţei în familie numai în 2007, tendinţa fiind în creştere, conform datelor ANPF
  • numai în Bucureşti în perioada 2006-2007 au fost înregistrate 968 de cazuri de violenţă împotriva femeii în familie, 10 decese ca urmare a violenţei şi 47 de violuri în stradă, conform datelor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti
  • o cercetare la nivel naţional lansată în 2003 de Centrul Parteneriat pentru Egalitate arăta că: 827.000 de femei au suportat în mod frecvent violenţă în familie sub diferite forme, 739.000 de femei au fost insultate, ameninţate sau umilite, mai mult de 320 de femei au fost abuzate fizic şi un număr similar au suferit abuzuri care au dus la restrângerea forţată a relaţiilor sociale.