Preluare de pe Ziare.com:

Asesoft Distribution a preluat o participatie de 51% din actiunile eMAG, a anuntat retailerului online de electronice.

Cele doua parti implicate in tranzactie nu au precizat valoarea la care s-au vandut actiunile eMAG, informeaza Ziarul Financiar.

„Dupa mai bine de un an de discutii chiar si cu investitori externi, am decis sa mergem alaturi de un partener care s-a aflat foarte aproape de noi in ultimii sapte ani. Acordul dintre cele doua companii este unul strict financiar, fiecare isi va continua independent linia proprie de business si isi va pastra focusul pe piata pe care activeaza: Asesoft pe distributie si eMAG pe cea de retail online”, a declarat Radu Apostolescu, Director Marketing si cofondator eMAG.

La randul lor, oficialii Asesoft au precizat ca tranzactia reprezinta o investitie buna, mai ales ca cea mai grea parte a crizei din retail a trecut. „Pentru noi eMAG este o investitie, o oportunitate. Cred ca ne apropiem de punctul culminant al crizei din retail, ceea ce inseamna vanzarile cele mai slabe, de acum ne asteptam la o singura directie pentru toata piata: in sus”, a spus Iulian Stanciu, directorul general al Asesoft.

Si motivul pentru care am pus anuntul: acesta a fost biroul meu in vremuri imemoriale.