Aseara pe Realitatea TV, la emisiunea „Dupa Bloguri” ne-a cunoscut si pe noi blogosfera… Ca mamicute cu blogulete despre copilasi. Apreciez efortul supraomenesc al Marei si al Adei de a contracara avalansa de diminutive ce parea sa nu se mai sfarseasca din gura realizatorului emisiunii, numai ca pana si ele s-au dat batute intr-un final. De fapt Ada si-a si spus pasul dupa realizarea interviului, aici.

Si acum trecand peste greata provocata de atatea diminutive ce au iesit ca porumbeii calatori din gura stimabilului (ma scuzati dar inca mai sunt graviduta, si bebeluselul din burticica mea inca mai acutizeaza reactiile de greata), vine si nedumerirea mea: oare chiar in halul asta suntem privite?

Chiar scrie pe noi „diminutive.blogspot.com”? Chiar la fiecare propozitie oare bagam si un diminutiv? Chiar nu putem mai mult? Sau pur si simplu ei, neposesorii de blogulete de mamicute, nu pot sa vada dincolo de eticheta „cu copil/fara copil”?

Mi se pare mie, sau automat eticheta „ cu plod” duce automat la urmatoarea descriere: „Femeie care in proportie de 50% sta acasa cu copilul, nu mai stie altceva in afara de cresterea copilului, bananaie pe forumuri despre mame si copii/pe blogurile aferente. Iese afara de doua ori pe zi, dar in parc, cu plodul din dotare, unde intimp ce plodul isi face de lucru prin nisip, ea sta de vorba cu celelalte mame despre subiecte legate de copii. Eventual, posturile la care se uita sunt cu telenovele (poate isi si asuma in public faptul ca se uita la acest gen de seriale). In general arata din ce in ce mai neingrijita, kilogramele puse inainte de sarcina atarna in mod digratios prin tricourile lalai pe care le-a imprumutat de la sot. Vorbeste mult/scrie mult, isi lauda progenitura la fiecare realizare a sa, fie ca e vorba de un cacuta facut la olita, fie ca e vorba de o bataita aplicata prietenului de joaca”

Cate din voi va regasiti in aceasta descriere? Eu una nu.

Si nu ma intelegeti gresit. Nu am nimic impotriva folosirii diminutivelor. Insa am impotriva etichetarii unei parti de blogosfera ca fiind stupida si neinteresanta. Pentru ca asta este mesajul „subliminal” transmis. Ce o sa se intample cand o sa faca un reportaj despre blogosfera din bucatarie? O sa ajunga lumea sa creada ca acele femei care posteaza retete nu mai au in cap si altceva in afara de bucatareala.

Wrong my dear Watson!