Parcul Carol. Sambata dupa amiaza.

Un spectacol unic, gratuit oferit de puhoiul de nuntasi adunati sa se pozeze la mausoleu. Nici nu am stiut pana acum ca este un obiectiv atat de cautat pentru faimoasele si nemuritoarele poze de nunta. Nici n-as fi ajuns pe acolo daca nu ne intalneam cu niste prieteni sa ne dea, ce altceva oare?, decat invitatia la nunta lor.

Leitmotivul celor cel putin 6 alaiuri (sase la 10 minute!)? Varza. In toate manifestarile ei pozibile. Varza alba, varza rosie, varza creata, varza de Bruxelles, varza a la Cluj. You name it. Nuntasele noastre le aveau pe toate. Sarmale care mai de care mai mari, rulate cu grija si intepenite bine bine de o tona de fixativ. Sarmale in toate nuantele de roscat, portocaliu, saten si blond platinat asezonat cu radacini negre.

Rochiile, niste minuni ale naturii, extrase direct din gradina cu salate si verze. Poliesterul este noul hit in materie de materiale. Poliester facut dantela, satin, matase, tulle, voal, etc. Cat mai sclipicios sa fie! Culorile asezonate cu sarmalele din cap: piersica (ah, cat „ador” aceasta culoare), rosu, visina „putreda” (dar foarte vie de altfel), galben, portocaliu, roz, roz, si iar roz. Sandalele, piele ecologica, doar suntem in mijlocul naturii. Culori predominante: auriu sclipicios, argintiu sclipicios, sclipiciu sclipicios si alte variatiuni pe aceeasi tema.

Miresele, aceste regine ale verzelor, cu masti care ar innebuni orice maestru venetian, cu niste coafuri demne de guiness book-ul prostului gust, paseau maiestuos si se fotografiau in ipostaze cat mai „sexoase” la marginea fantanii (care de altfel nici nu mergea). Un picior in aer, o mana in aer, buchetul in aer, spatele cambrat, gata poza.

Pozarii, parca proaspat aterizati din filmul lui Giurgiu, unul mai burtos decat celalalt (exceptie facea o tipa care nu stiu cum nimerise acolo) aranjau cu miscari studiate neamurile venite din toate colturile tarii. Exemplu graitor, rudele venite din Teleorman, cu Dacia de carat pepeni, plina de maimutoi, cruci si icoane pe parbriz, pe care scria : „Nu-i a mea, dar o platesc!”

I rest my case.