Nu am mai pomenit asa ceva. Cand in sfarsit am si eu timp sa scriu… nu am chef. Adevarul este ca ultima luna m-a cam secatuit de puteri. Suntem insa pe final si pe drumul cel bun spre insanatosire. Azi am mai primit o lovitura, de la gradinita Rebeccai, unde s-au confirmat doua cazuri de herpangina virala. Uitandu-ma pe gugal dupa chestia asta, am realizat ca toate simptomele ei sunt simptomele chestiei asteia. Si nimeni nu a fost in stare sa dea diagnosticul asta. Intr-o saptamana au vazut-o doi doctori si au mai consultat-o prin telefon alti doi. Nu am omis nici un fel de simptome, inclusiv unul cu care ea a tot batut campii. Si totusi, nimeni nici macar nu a zis „S-ar putea sa aibe….”. Si este la al doilea set de antibiotice. Care, in cazul in care se confirma ca are treaba asta virala sunt egale cu zero. Adica i-am dat degeaba.

La el cel putin stiu sigur ca nu e asta, ca diagnosticul a fost clar pentru el, iar tratamentul in sfarsit a inceput sa dea roade, dar totusi ma sperie inutilitatea teoretica a tratamentelor pe care le-a primit fii-mea. Si ma pune pe ganduri mult. Ce ar trebui sa fac de acum inainte?

O varianta clara e vizita la homeopat, care sper totusi sa ma ajute, cel putin in ceea ce priveste imunizarea lor. Dar altfel? In cine sa mai am incredere, cand daca sun patru doctori primesc patru sfaturi, care se bat complet cap in cap? In cine sa mai am incredere, cand reteta se da in functie de cat pompeaza reprezentantii companiilor de farma in fiecare doctor?

A inghitit fii-mea la nurofen si panadol in perioada asta, incat cred ca a ajuns imuna. Cand organismul ei simte una din astea doua, cred ca isi spune „hmm, yummy, iar imi dau astia sirop de-asta dulce”. Si cam atat.

Apropos de Nurofen. A fost bagat pe lista de medicamente OTC, nu se mai da nici compensat, ii fac campanie publicitara la greu, iar eu platesc reclamele pe care le vad la TV, pentru ca pretul a crescut de la 5,7 lei la 15 lei.

Am sunat in stanga si in dreapta, in cautarea unui doctor de calitate.E greu sa mai gasesti in zilele noastre unul care sa faca un control la sange, care sa dea un diagnostic abia dupa ce face toata anamneza si mai mult care sa dea un tratament cu toata responsabilitatea pe care o presupune. Nu sunt doctor, dar uneori ma intriga si ma scandalizeaza modul in care unii dau pur si simplu un pumn de medicamente dupa ureche. Sau ma enerveaza lipsa de responsabilitate si de bun simt de care dau dovada atunci cand iti spun cu seninatate ca nu au vazut cele douazeci de apeluri pe care tu le-ai dat cand copilul iti facea ca toti dracii si tu habar nu aveai cum sa gestionezi situatia. Mie mi s-a intamplat, si ma deranjeaza enorm.

David e si el la al doilea rand de antibiotice, de data asta pentru bronsita astmatiforma. Cand l-a ascultat doctorita a zis ca face ca un mosulet de 70 de ani care fumeaza de o viata. Acum suntem pe Zinnat. De la Amoxiklav am mostenit o candidoza linguala, niste rani pe cuc. Tratam situatia cu glicerina boraxata si mult bepanthen (fiecare pentru zona lui). Bagam la greu aerosoli, si incetul cu incetul parca nu mai respiram asa ca un mosulet. Mananca la greu (o fi efectul adrenalinei din aerosoli?) atat san cat si piureul de legume sau sucul de fructe. Vorbeste si este super activ (iar cred ca tot adrenalina aia e de vina) si e atat de vioi si de vesel, nici n-ai zice ca de o luna a trecut prin raceala care a dat in otita supurata, febra, dureri, medicamente, iar raceala, bronsita, tuse, iar medicamente. Maine poate postez pentru posteritate si dimensiunile, ca am tot zis ca il masor la sase luni si nu am apucat sa o fac pana acum intr-un mod riguros. Deci suntem spre bine ca sa zic asa.

Totusi semnele de intrebare persista. In cine sa am incredere (in afara de instinctul personal)?

Ce ma fac cu gradinita? Ca pe langa cele doua cazuri, mai au unul de scarlatina. Adica doua boli intr-o saptamana cu potential contagios maxim. Si inca nu a venit a/h1n1 peste ei. Care mai e siguranta pe care mi-o ofera? Cum sa imi duc copilul intr-un mediu in care colcaie virusurile? Daca nu o duc, ce fac cu ea? Ca doar nu o s-o tin sechestrata in casa timp de sase luni, cat dureaza iarna asta? Sunt oare alte gradinite mai „healthy” oare? Care sunt astea, daca sunt? Deci multe semne de intrebare, care ma duc iar la intrebarea cu I mare: who do I trust?