Sunt siderata cum fiecare sarcina de a mea devine din ce in ce mai inventiva. Parca are un fel de AI in ADN. Cu fiecare numar se reinventeaza si creaza noi moduri de a ma chinui si schingiui. Cum? Iata cateva exemple graitoare.

  • Acneea.Eu sunt aia care nu a avut cosuri. Ici si colo, pe alocuri, in liceu cate unul. Nimic foarte dureros sau care sa lase semne. S-ar fi zis, vorba vorbei, ca am fost precoce. Nimic mai fals. Doar noroc cat carul. Eh, acum? Pai daca la numarul 1 si la numarul doi nu am avut, acum trebuia sa am, nu? Frumusete de gasca de cosuri, plantata strategic in ….. decolteu. Unu, doua, trei, zece, fara numar. Trece unul, apar doua. Ca sa nu ma plictisesc.
  • Hormoni. La greu. II scot, ii eman prin toti porii. Mai ales pe la axila. Nici un deodorant/antiprespirant nu mai functioneaza. Acusi ma spal, acusi ma transform in sconcs.
  • Greturi. Numarul 1 m-a scutit de ele. Numarul doi mi le-a daruit, dar cu masura. Dupa sase seara primeam portia, in reprize si nu permanent.Numarul trei merge pe aceeasi teorie ca la cosuri. Nici o zi fara un episod derulat cu capul in veceu, nici o zi fara greturi, si de la o zi la alta din ce in ce mai mult.
  • Dintii. In afara de faptul ca am totusi si un aparat care imi tortureaza bietii dinti, am capatat asa o sensibilitate, ca absolut totul trebuie sa fie la temperatura corpului/dintilor, altfel imi dau lacrimile de durere. M-am lasat fraierita si am luat inclusiv marea pasta de dinti de la Colgate, aia omniprezenta pe toate posturile. Va recomand sa nu o luati. Mai bine luati o ciocolata copilului (sau vreo 10 ciocolati la cat costa nenorocita de pasta). Este complet inutila si nefunctionala.
  • Mirosul. Lista de mirosuri care se diminuase dramatic dupa Numarul doi s-a micsorat si mai tare. Totusi, au aparut pe lista nume noi. Ca de exemplu, mirosul de ienupar sau cel de eucalipt. Care au devenit chiar delicioase, as putea spune. In curand o sa ajung sa miros a „mijlocul naturii”. Ceea ce nu stiu inca este daca e de rau sau bine.Si eu care imi pusesem pe lista de ziua mea Annick Goutal. Te pomenesti ca ajung acolo si fac cale intoarsa :(

Totusi, dupa cum spune Murphy, zambeste, maine poate fi mai rau. Asa ca aici am facut doar o enumerare, nimic mai mult. Cine stie maine poate mai completez lista cu ceva. Oricum mi-e clar, e departe de a fi inchisa.