De la ora 9:00 suntem fara lumina. Sunand la atotputernicul Enel, aflam ca in raza a sapte strazi (mai putin a noastra) se efectueaza o lucrare programata, pentru „modernizarea retelei si imbunatatirea serviciilor”. Intram in contact cu un operator, aflam ca suntem primii de pe strada care au facut reclamatie, ca strada noastra nu e pe lista deci sa depunem sesizare. Cat dureaza? Nu se stie. prioritara este lucrarea. Sapam mai adanc, aflam ca de fapt si strazile adiacente. Cum nu am fost anuntati? Ca se spune in anunt. Ah, nu sunt specificate si strazile adiacente? Bine, se va remedia si problema asta.

Bun, plusez eu (ca ma mananca si deja am 10000 de dracusori care danseaza pe creierii mei), dar de ce nu am fost anuntati? Ii dau exemplu pe aia de la Distrigaz, care imi pun afis pe usa de la intrare cum ca in data de….. intre orele ….. se opreste furnizarea gazelor, iar eu stiu ce sa fac. Ah, vine raspunsul, pai si noi am anuntat! Unde?, intreb eu. Pe site, vine raspunsul castigator. Bravo fratilor, cu asta ati dat lovitura!!! Adica toti mosii si babele din cartierul meu, marea majoritate octo sau nonagenari, au acces la internet, calculator stiu sa le si foloseasca pe amandoua si intra la voi pe site sa citeasca anuntul. Si mai mult, o fac zilnic, ca sa vada a doua zi daca sunt blagosloviti cumva de all mighty Enel cu vreo lucrare de „modernizare si imbunatatire”.Mda, stim de aceasta problema, dar din pacate nu avem cum sa o rezolvam. Conducerea trebuie sa o rezolve. Pai transmiteti mai departe problema. Pai nu putem, trebuie dumneavoastra sa veniti la sediul nostru si sa depuneti o plangere. Aici le-am inchis telefonul ca sincer ar fi degenerat toata discutia.

PS: Am vorbit cu doamna Jalba Rodica, sef coordonator al tuturor tutelor din Call Centerul Enel. Care nici macar nu e al Enel, ca e serviciu externalizat.

Deci, in consecinta, pana dupa amiaza nu avem lumina. Macar de-ar da Domnul, si ar schimba transformatorul ala care oricum merge cand are el chef. Si il inteleg, zau, ca e de varsta vecinilor mei. Aia care stiu sa foloseasca internetul si sa citeasca anunturile pe care le pune Enel.