Gatim, gatim, gatim si iar gatim. Si pregatim. Si iar gatim.

Salata de boeuf (oare lipseste de pe vreo masa?), piftiute de curcan, tapenade de maslinecu anchois si usturoi, gustari cu pasta de dovlecei, salata de rosii cherry zdrobite cu masline sfaramate, salata de mozarella cu smochine si prosciutto di Parma (inca nu mi-am pierdut speranta ca gasesc smochine proaspete in Bucuresti, mai e si maine o zi). Icre de stiuca, limba cu smantana si hrean, humus cu seminte de pin, salata de vinete, ciuperci umplute la cuptor. Carnaciori si chiftelute. Pate de ficat homemade si somon cu oua de prepelita. Minigustari cu anchois marinate si pate de rata/gasca. Minifrigarui cu mozarella, rosii cherry si prosciuto crudo stropite cu ulei si aceto balsamico si aromatizate cu busuioc proaspat. Cosulete de linte cu pasta de avocado. Migdale prajite cu sare de mare si ardei iuti.

Pentru chestiile ciudate din enumerarea de mai sus sunt eu responsabila si ii multumesc din nou, pe aceasta cale (pentru a cata oara, oare?) lui Jamie. Pentru restul traditionalelor sunt responsabile bunicile (bine, da, recunosc, salata de boeuf e a mea!) pe care cu greu le-am tinut in frau sa nu faca mai multe. Dupa mine, ar fi fost perfect daca ramaneam doar la nivelul asta. Insa dupa aia, cine o vrea sa ajunga de la bal la spital, mai are sarmale si niste muschiuleti de oaie, la care suntem inca in impas apropos de modul de preparare, ca eu nu ma apuc sa ii pregatesc la cumpana dintre ani.

Gravida, adica eu, imbibata de Femibion 2, Magne B6, Maltofer si un tratament homeopat special (care, uraaaaa, mi-a daruit o saptamana de somn angelic de cate opt ore legate!) a mai pregatit ca surpriza o inghetata racoritoare cu fructe de padure, miere si iaurt, dar sssht! nu spuneti la nimeni.

Plus, cocktail-ul serii, daiquiri, facut ca la mama lui acasa, adica cu Havana Club. Hai noroc! La multi ani!