Gatim, gatim, gatim si iar gatim. Si pregatim. Si iar gatim.
Salata de boeuf (oare lipseste de pe vreo masa?), piftiute de curcan, tapenade de maslinecu anchois si usturoi, gustari cu pasta de dovlecei, salata de rosii cherry zdrobite cu masline sfaramate, salata de mozarella cu smochine si prosciutto di Parma (inca nu mi-am pierdut speranta ca gasesc smochine proaspete in Bucuresti, mai e si maine o zi). Icre de stiuca, limba cu smantana si hrean, humus cu seminte de pin, salata de vinete, ciuperci umplute la cuptor. Carnaciori si chiftelute. Pate de ficat homemade si somon cu oua de prepelita. Minigustari cu anchois marinate si pate de rata/gasca. Minifrigarui cu mozarella, rosii cherry si prosciuto crudo stropite cu ulei si aceto balsamico si aromatizate cu busuioc proaspat. Cosulete de linte cu pasta de avocado. Migdale prajite cu sare de mare si ardei iuti.
Pentru chestiile ciudate din enumerarea de mai sus sunt eu responsabila si ii multumesc din nou, pe aceasta cale (pentru a cata oara, oare?) lui Jamie. Pentru restul traditionalelor sunt responsabile bunicile (bine, da, recunosc, salata de boeuf e a mea!) pe care cu greu le-am tinut in frau sa nu faca mai multe. Dupa mine, ar fi fost perfect daca ramaneam doar la nivelul asta. Insa dupa aia, cine o vrea sa ajunga de la bal la spital, mai are sarmale si niste muschiuleti de oaie, la care suntem inca in impas apropos de modul de preparare, ca eu nu ma apuc sa ii pregatesc la cumpana dintre ani.
Gravida, adica eu, imbibata de Femibion 2, Magne B6, Maltofer si un tratament homeopat special (care, uraaaaa, mi-a daruit o saptamana de somn angelic de cate opt ore legate!) a mai pregatit ca surpriza o inghetata racoritoare cu fructe de padure, miere si iaurt, dar sssht! nu spuneti la nimeni.
Plus, cocktail-ul serii, daiquiri, facut ca la mama lui acasa, adica cu Havana Club. Hai noroc! La multi ani!
Aha, exista o explicatie pentru dolofanimea sa :D
Am inghitit in sec toata postarea. In semn de protest o sa ma inspir din ea. La multi ani!
Cand ai timp sa le faci pe toate? Si chef? Eu abia asteptam zilele astea libere sa STAU si atat:)
Ce meniu impresionant, si foarte apetisant! Ai grija doar sa nu te obosesti prea tare. Sanatate multa si la multi ani! Nati
:)) supewr, sa-mi dai reteta de la somon cu oua de prepelite si cosuletele de linte, astea tin Hg sus.
Si daca tot mi le dai pe astea pe mail, adauga si adresa si parerea despre homneopat.
Pup! sa aveti o petrecere super si sa fiti sanatosi in 2011!! Si multumesc din suflet pt sustinerea din 2010.
La multi ani! :)
oho, deci zici ca jamie ma poate ajuta si pe mine? si da, vreau si eu homeopatul
Dar cate persoane sunt la petrecerea de Revelion? Ca mi se pare ca ati facut mancare cat pentru un regiment intreg. Si vorba Degeticii si a Mariei, vreau si eu retetele. Cu specificatia ca le vreau pe toate ca m-am gandit la ele toata seara. Poti sa sari peste sarmale, muschii de oaie si inghetata.
La multi ani gurmanzi!
http://adamache-laura.blogspot.com/2010/12/cosulete-de-linte-cu-guacamole.html?spref=fb aici e reteta de cosulete de linte. Cu mentiunea ca lintea se fierbe vreo jumatate de ora, cea verde, si eu am pus patru galbenusuri la 18 cosulete, ca unul era prea putin. Si au stat in cuptor 35 -40 de minute, nu 20. Pentru restul, fac poze dimineata si vi le dau pe mail. Cu nr de telefon de la Mariana Trifu, medicul homeopat la care ma duc. Atata doar, ca sa stiti ca acum doua saptamani avea plin la programari pana in martie inclusiv.
La multi ani!