La culcare, in camera lui Chiti.

 Copilul mic dormea in acest timp. Sau cel putin dadea impresia de dormit.

 Pentru ca, da, asa se doarme cu adevarat bine

 Sau asa. Si copilul mijlociu, intr-un moment de gelozie.

 Am umplut si canapeaua de copii. Iar prima noapte petrecuta acasa a fost o revelatie, cand am realizat ca trebuie sa umblu pe varfuri prin casa, ca in fiecare camera doarme cate un copil.

 Dupa prima baita, o prima fotografie in cinci

Copilul mic cred ca se intreaba in ce familie de nebuni a nimerit, pentru ca in permanenta nu aude decat chiote, tipete, jucarii trantite, cazute si asa mai departe. Il aude pe fratele lui mai mare urland „ameee, ameee!!” ( adica a mea, al meu, ale mele si variatiuni in traducere), „maieu, maieu” (in traducere „mai vreau”, „mai sunt”), baloan, baloan sau brum brum (adica baloane sau masinute – adica „Up” sau „Cars”). Sau o aude pe sora cea mare, tipand ca din gura de sarpe „Daviiiiiiid, NUUUUUUU”, la orice chestie pe care David incearca sa o faca, iar ea nu aproba. Si ne aude pe noi, incercand sa tinem situatia decibelilor sub control, si evident, esuand lamentabil de cele mai multe ori. Noroc ca noul poposit in familie este mai mult decat intelegator, si efectiv doarme ca un prunc in toata galagia asta, neschitand nici macar o grimasa la toate zgomotele produse de unul sau de altul.

Altfel, atata timp cat este in brate totul e perfect. Sau la san. Daca e in pat, trebuie sa fie terminat de obosit, ca altfel are ace patul. In doua minute trece de la cel mai profund somn, la cel mai agitat, fornaind, maraind, dand din maini si din picioare, intinzandu-se si frichinindu-se ca un viermisor.

Sora reactioneaza exact asa cum ne-am asteptat, oricum deja ea e cu state vechi de plata. Treaba e ca vrea prea multe, inclusiv sa ii faca masaj copilului. Cand sunt cu el la san isi ia si ea un bebe, il infofoleste intr-o paturica si il tine in brate.

Fratele in schimb, da semne de gelozie, dar in sensul ca se lipeste de tatal lui de fiecare data cand Raducu e in brate la el, si se tot freaca dragastos. Altfel, dimineata la trezire, dupa ce intreaba de surioara „Chitzea, Chitzea?” intreaba si de Raducu: „Bibi, bibi?” Chiar in momentul asta incearca sa se urce pe picioarele lui Radu, si il musca cu foarte mult drag . Cu atata drag, incat a ajuns sa ii lase semne lui Radu. Altfel, si-a reglat somnul, pentru ca atata timp cat am fost eu in spital, David a refuzat sa doarma, si i-a facut nopti albe tatalui lui, care oricum era varza de la toate emotiile de saptamana trecuta. M-a topit toata cand am venit acasa, si m-a vazut, a tasnit direct spre mine, dand din maini energic si tipand debucurie, cu fata toata transfigurata, „Mammmmaaa”.

E frumos in cinci! Zau!