Domnul Ionut imi trimite un mail, in care spune cam asa:

Buna ziua

Numele meu este Ionut, sunt student la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Realizez un studiu pentru lucrarea de disertatie intitulat « Profilul antreprenorului » si m-ar ajuta foarte mult daca ati completa chestionarul de mai jos indiferent daca aveti sau nu o afacere. Dureaza doar cateva minute iar datele introduse sunt confidentiale.

Gasiti chestionarul la link-ul de mai jos (nu este virus, este 100% sigur):

Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru eventualele neplaceri cauzate de acest email.

PS. Nu dati Forward acestui mesaj deoarece link-ul de mai sus este unic.

Va doresc o zi excelenta

Ionut

Acuma, eu il intreb pe Domnu’ Ionut  – student la ASE urmatoarele chestii (ca deja imi e clar ca nu e virus, doar m-a asigurat omul in mesaj, si nu am de ce sa nu ii dau crezare ;-)):

1. La facultatea aia din ASE, unde zice el ca e student, nu l-a invatat nimeni sa isi dea numele intreg cand face un chestionar?
2. Daca nu l-a invatat nimeni acolo, oare bunul simt cu care cred (sper) ca a fost inzestrat de parinti, nu i-a fost indeajuns ca sa se prezinte cu numele intreg? 

Deci, draga domnule Ionut, tanara speranta ce va iesi de pe bancile facultatii in curand si se va avanta in lume, sperand sa devina un antreprenor de succes (sau nu), eu inteleg ca ai nevoie de sustinere si ajutor, ca nu e usor sa faci o lucrare de disertatie, dar daca imi ceri ajutorul, macar fa-o ca lumea. Ca timpul meu, de antreprenor (sau nu) inseamna bani. Iar ca eu sa iti fac chestionarul si sa raspund la intrebarile tale (care sper ca sunt puse cu cap si nu sunt stupide) am nevoie de timp. Asta daca vrei niste raspunsuri pe care sa te poti baza. Dar, daca vrei raspunsuri pe care sa te poti baza, ai grija cu esantionarea. Ca altfel, tot studiul tau nu face doi bani. 

Si mai mult, de obicei trebuie sa dai si ceva inapoi oamenilor alora care iti fac un pustiu de bine si isi pierd timpul raspunzand la intrebarile tale, pentru studiul tau care te va ajuta sa iti faci lucrarea de disertatie. Ori tu nu numai ca nu dai nimic, dar nici macar numele de familie nu ti-l dai, domnule Ionut, student la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Eu de ce as raspunde la chestionarul tau atunci? 

Bottom line, draga domnule Ionut,  student la Academia de Studii Economice din Bucuresti, esti reprezentativ pentru intreaga societate romaneasca a anului de gratie 2011. Vrei ceva de la mine, mi-o ceri clar si raspicat, dar in acelasi timp imi arati ca nu dai doi bani pe mine, pentru ca nu esti dispus la randul tau sa oferi nimic in schimb. 

PS: NU am dat click pe nici un link :). Habar nu am daca e virus sau nu, sincer, as prefera sa fie virus.