Incepand din aceasta saptamana bannerul Hotcity nu va mai fi prezent pe blogul meu. Acest lucru nu inseamna ca nu mai sustin blogosfera feminina. Departe de mine, mai ales ca in acest moment o sustin mai mult ca oricand.

Insa, refuz sa mai imi asociez blogul cu site-ul Hotcity. Refuzul are la baza ultimele aparitii in materie de content in ceea ce, extrem de pompos se autointituleaza „cultura urbana feminina”. Textele care m-au „ajutat” in luarea acestei decizii sunt scrise intr-un limbaj pe care mai degraba l-as caracteriza ca fiind „suburban” decat urban, plin de greseli gramaticale. Irelevant ar spune unii. Mai important insa, este faptul ca mesajul este unul mai mult decat jignitor, discriminatoriu, neargumentat si nedocumentat.

Regula e simpla. Cu cat jignesti mai mult, cu atat ai mai mult succes. Cu cat esti mai agresiv si mai colorat in limbaj, cu atat generezi mai multe reactii si implicit, mai mult trafic. Iar temele sunt nenumarate. De la corporatiste, la pitipoance, la amante, la nevestele neglijente, la mame sau mamici. Astea sunt doar cateva exemple, acum va este clar unde eu am reactionat, si cum am ajuns de am luat decizia aceasta. Nu, nu am luat-o nici la nervi, nici nu m-am isterizat. Pentru ca persoana in cauza (autoarea articolului care a umplut paharul deja plin din trecut) nu merita nici macar atata lucru, atata timp cat nu vorbeste in cunostinta de cauza. Ceea ce mie mi se pare cel mai grav este faptul ca toate mizeriile apar nu pe un blog personal, ci trec prin niste filtre (teoretic) si pana la urma reflecta politica editoriala din ultima vreme a acestui site. Spun din ultima vreme, pentru ca nu este nici primul episod, nici al doilea, si ca s-a transformat intr-o obisnuinta ca textele discriminatorii si ofensatoare sa apara pe site.

Inteleg ca pana la urma fiecare este liber sa scrie ce doreste, sa isi exprime opiniile in felul in care crede de cuviinta, insa pentru acest lucru exista blogurile. Un blog personal este locul in care poti sa scrii mii de articole, mai bune sau mai proaste, in care poti sa injuri sa jignesti dupa bunul plac pe cine vrei tu. Este ograda ta, casa ta, mizeria ta, gunoiul tau, iti apartine. Faci ce vrei tu, cum vrei si cand vrei.

Insa nu sunt de acord sa citesc content de gen pe un site care declara sus si tare ca sustine „cultura urbana feminina”. Un site pe care eu, prin bannerul postat pe blogul meu il sustin de aproape trei ani de zile. Un site pe care il consideram ca fiind reprezentativ si creator de plus valoare. Ceva s-a schimbat in acest timp. Poate politica editoriala se axeaza mai nou pe scandal, texte care incita pe teme care genereaza trafic. Daca asa este, atunci prefer sa ma dezic de acest site.

Recunosc ca acesta este trendul pe care il observ in ultima vreme, din pacate. Cu cat scandalizezi mai mult, cu atat ai mai multa expunere. Bad publicity is good publicity, nu-i asa? Normalitatea nu mai este cautata. Simplitatea, bunul simt nici atat. Cu cat mai tare vocea ta, cu cat mai colorat limbajul tau, cu atat mai mare succesul. Asta este reprezentativ pentru Romania de azi. Insa scopul initial al Hotcity nu a fost acesta. Sau cel putin asa am sperat eu in naivitatea mea.

Acestea fiind zise, declar ca refuz sa mai promovez mediocritatea, nesimtirea si prostul gust. Refuz sa mai promovez o politica editoriala de ziar de scandal, care tine sa faca trafic cu orice pret, dar mai ales atacand exact acele categorii pe care sustine sus si tare ca le promoveaza.

Domnilor si doamnelor de la Hotcity prinarticolele postate la dumneavoastra pe site, promovati INcultura urbana feminina. Sau Cultura Suburbana Feminina. In nici un caz Cultura Urbana Feminina. In cazul in care inca mai credeti cu seninatate in sintagma pe care deja am scris-o de atatea ori in acest post, va transmit ca jigniti fiecare cuvant din ea si odata cu asta jigniti majoritatea covarsitoare a femeilor care va citesc si (inca) va sustin. Si ca alaturarea acestei sintagme cu fiecare din textele despre care vorbesc este un act de sfidare.

Deci, Hotcity ne departim, si fara parere de rau, date fiind conditiile de fata. Si cred ca sunt in asentimentul multora din membrele „blogosferei feminine”. Reprezentante de seama si adevarate ale culturii urbane feminine.

PS: Nu ma rugati sa dau vreun link, refuz sa le mai fac trafic in mod gratuit.

Nu cred ca voi rezolva ceva. Chiar nu cred. Nu cred ca vreo secunda, Hotcity se va gandi sa isi schimbe colaboratorii, care dau atatea subiecte „suculente”, generatoare de trafic si de atatea reactii (inclusiv a mea, de azi).

Insa, ceea ce conteaza este ca mi-am spus parerea. Aici este blogul meu. La fel puteti face si voi. Daca sunteti de acord cu mine, puteti prelua povestea mai departe. Si da, este un boicot.