Sunt un pic pierduta. Un pic mai mult pierduta. Pentru ca din turnuletul meu in care, singura, de buna voie si nesilita de nimeni m-am cocotat, am reusit incetul cu incetul sa ma rup de lume. Nu pot sa zic ca regret. E bine intr-un fel. E foarte bine. Am multa liniste (stiu, suna de-a dreptul bizar, nu? sa am liniste cand in jurul meu e un haos si un circ permanent). Am multa liniste, dupa cum spuneam, si am inceput sa ma aud foarte bine, eu pe mine, ceea ce nu mi s-a intamplat de mult.

Pe langa asta, tot incetul cu incetul mi-am schimbat complet obiceiurile. Fara sa vreau, fara sa imi dau seama, lumea mea a devenit predominant virtuala. Nici aici nu e bai, credeti-ma. Nu va imaginati acum, ca nu mai socializez cu nimeni, ca m-am cocotat in varf de munte (casa, whatever) si nu mai vad chip de om. Nu, departe de mine ideea. Insa, in proportie covarsitoare, socializez virtual. Ceea ce vine cu un pachet intreg de avantaje. Adica socializez in acelasi timp cu multi oameni, din toate colturile posibile ale tarii si mai mult, ale lumii. Daca am o dilema, o problema, e indeajuns sa „arunc” virtual o intrebare, si ca prin minune aflu raspunsul. Am cunoscut enorm de multi oameni minunati pe care ulterior i-am cunoscut si in viata reala, si mi s-au parut si mai minunati. Mi-am reinnodat legaturi vechi de decenii (aici, deja ma simt tare, tare batrana :)) si m-am regasit cu oameni pe care nu as fi avut cum sa ii regasesc altfel.

Obiceiurile mele de citit s-au schimbat si ele. Daca intr-o vreme eram la curent cu absolut tot ce misca in IT, politia, economie, burse, piete, advertising, vanzari, sport, media etc, si mi se parea o drama sa nu fiu la curent in orice clipa cu ce se intampla in lume, tot incet-incet nu m-a mai interesat. Si la urma urmei de ce sa ma intereseze? Lumea mea insemna mult mai mult. Si inseamna in continuare. Numai ca aseara ma avut un declic. Bine, declicul l-am simtit de mai de mult, insa la un nivel inconstient si l-am rejectat la fel de inconstient.

Aseara am aflat si eu de cum s-a scris istoria Realitatea TV zilele trecute si de intalnirea celor mari si tari pentru a salva ce a mai ramas din Grecia si poate din viitorul Europei. Si am realizat, ca izolarea mea s-a dus un pic prea departe. Si ca singura de bunavoie si nesilita de nimeni (dupa cum am mai spus, dar simt nevoia sa subliniez) m-am introdus intr-o lume in care nu am mai stiut altceva decat de copii, bebelusi, sanatate, alaptat, babywearing, co-sleeping, parenting si… cam atat. Astea erau subiectele in jurul carora se invarteau toata atentia mea, feeder-ul meu si razboaiele mele.Importante, nu e loc de indoiala, insa doar atat.

Radu a ras de mine, si mi-a povestit despre ce este vorba, mi-am dat seama ca avea tot dreptul sa rada de mine si uite asa am fost si eu pusa la zi cu subiectele hot ale tarii, si care ne pot afecta intr-un mod destul de direct (nu intru in detalii, credeti-ma pe cuvant aici).

Asa ca:

Ziceam zilele trecute ca se vor mai schimba lucrurile pe blog, si asa va fi. Voi promova in continuare conceptele de care vorbeam mai sus, de pareting modern, atasat si pozitiv, in care credem 100% si eu si Radu. Insa, tot incetul cu incetul (asa, smooth, ca asa-i fain) voi reveni si la persoana care eram inainte. Una mai sociabila in real life (mi-am pierdut antrenamentul, zau!), mai informata all-around, mai activa pe mult mai multe planuri.

O zona unde sunt insa extrem de afectata, si aici voi avea rugamintea de a ma intelege, voi toti, cititorii mei este zona umanitara. Focusul meu va fi exclusiv pe Bibi, pe adunarea banilor pentru Bibi. Si atat. Nu mai pot duce si alte campanii, nu mai pot promova si alte cauze aflate in dificultate. Este mult prea mult pentru mine, din punct de vedere al energiilor, al consumului sulfetesc. M-am implicat mult prea mult, am ajuns in jurul meu sa vad numai povesti nefericite, situatii imposibile, boli incurabile, si ma afecteaza mult mai mult decat mi-as dori. Simt ca axandu-ma pe o singura poveste, transmitand toata energia mea catre rezolvarea blocajului financiar in care se afla parintii lui Bibi voi putea face mult mai multe, voi putea fi mult mai eficienta. Aici imi pun la dispozitie toate resursele si toate cunostintele mele, astfel incat sa avem parte de un happy end cu Bibi.

Odata cu declicul de aseara, am realizat ca nu mai pot nici macar sa gestionez mai multe activitati in acelasi timp. Eu care toata viata am fost in cinci locuri odata, am facut eu totul de la A la Z, am controlat totul each step of the way, am realizat ca nu ma mai pot concentra decat pe o singura activitate. Daca-s doua, sunt terminata. Si asta vine clar si din lipsa de antrenament, insa vine si din oboseala cronica de care am parte. La asta nu am inca solutie, dar voi lucra.

Well, cam atat so far, am lasat gandurile sa zboare pe tastatura. Ce a iesit, voi stiti, eu am scris cu Raducu in brate. Dupa cum ziceam, nu pot face doua lucruri in acelasi timp :)