Am dat iama acum vreo saptamana in Biobunatati si am descoperit acolo niste dulceturi. Eu sunt fan dulceturi, gemuri si paste. Fan mare. Si am luat asa: dulceata de dovleac cu portocale, dulceata de caise cu samburi, dulceata de caise cu pepene galben si dulceata de gogonele (pe aceasta din urma am achizitionat-o din alta parte, dar nu am cum sa dau linkul).

Dupa ce le-am cumparat am aflat si de cine au fost facute (iar lume mica, mica): de o fosta colega de-a mea de facultate, Nicol. Despre care stiam ca face niste frumuseti de bentite pentru fete si haine pentru copii, dar nu stiam ca este si maestra in dulceturi. Pentru ca este.

Aseara am pus frumos cele patru borcane pe masa, sase lingurite (am avut si invitati) si am facut consiliu de familie. Eu m-am indragostit de dulceata de gogonele, care este un pic aromata. Radu de cea de caise cu samburi, care este cea mai acrisoara, iar Chiti de cea de caise cu pepene. Cea de dovleac a avut succes tot la mine, Radu nefiind fan dovleac si nici Chiti de altfel. De altfel, am observat ca in cazul dovleacului este o relatie de love and hate, neexistand cale de mijloc.

In concluzie, toate combinatiile au fost indelung gustate, testate si apreciate, iar eu nu pot decat sa va doresc sa mai gasiti cateva borcane, si sa le luati repede, repede, pentru ca merita cu varf si indesat. Iar tie, Nicol, sa iti dea Dumnezeu sanatate si putere de munca sa faci multe multe dulceturi cel putin la fel de gustoase!