Pentru ceva vreme am avut dubii legate de identitatea celui care a postat comentariul la postul despre Bibi, semnandu-se visurat. Azi dimineata, dupa ce Bogdana mi-a aratat un comentariu de pe contul ei de twitter, m-am convins ca este vorba de cel numit Sebastian Bargau, blogger ce posteaza sub numele de visurat. Blogul lui cica ar fi cel mai premiat blog si al doilea cel mai citit blog din Romania….un fel de 0tv, de fapt, curat otv, subiecte tratate in acelasi mod ca la otv, acelasi limbaj suburban, acelasi „linsaj mediatic”practicat ca si la televiziunea poporului….

Exact cu un an in urma, acelasi personaj o numea pe Bogdana „clocitoare”, „alaptatoare” si „vaca fatatoare”. De fapt atunci target-ul lui nu a fost (doar) Bogdana ci mamele in general, cat mai multe mame din Romania. Acelasi stil de a scrie ca si acum, mascat in spatele atitudinii de pseudo justitiar (care a descoperit dintr-odata cinstea si verticalitatea principiala), limbaj si atitudine de cartier, cativa acoliti (mai mult ca sigur motivati prin diverse beneficii) mascati in sustinatori ai ideii promovate de Bargau…rezultatul? Mult trafic! Mizerie dar mult trafic.

Acum acelasi personaj si-a ales cu mare atentie subiectul si momentul in care trebuie sa scrie. De ce Bibi? Pentru ca are multa, foarte multa vizibilitate (si va multumim tuturor pentru acest lucru), pentru ca este un subiect sensibil, pentru ca daca scrii despre acest subiect (si mai ales cumva impotriva campaniei) e de banuit ca vei avea cititori, vei genera discutii si implicit trafic. De ce acum? Simplu…pentru ca acum campania lui Bibi are cea mai mare vizibilitate si pentru ca in curand Bargau va porni si el o campanie de ajutorare.

Bargau este activ si pe contul Bogdanei de Facebook, unde anunta cu surle si trambite ce va publica el la miezul noptii in stil caracteristic otevist si pe masura ce trece timpul realizam ca totul a fost meticulos calculat, pentru ca domnul face „teasing” inca de joi pe conturile sale de social media. Ceea ce arata de fapt o indiferenta totala fata de Bibi, fata de situatia sa medicala si financiara si dovedeste o data in plus caracterul meschin si profitor, prin care cauta nimic altceva decat trafic cu orice pret.

Am citit ceea ce a postat acest personaj pe contul Bogdanei de facebook, am vorbit si cu Loredana, mama lui Bibi, deci pregateste un post legat de campanie pe care il va lasa la miezul noptii. Probabil aceleasi minciuni, acelasi stil de scris care sa atraga atentia de la realitate, aceleasi mizerii cu care isi atrage cititorii pe blog….

Draga domnule Bargau, iata, stradania ta de a scrie si de a-ti face promovare (si)pe blogul nostru, a dat roade, iti facem reclama, multa reclama, de sa nu o mai poti duce.
Insa, din acest moment iti transmitem clar si negru pe alb, ca noi am incheiat orice discutie pe aceasta tema si orice alta tema cu persoana ta. Mai mult, comentariile tale nu mai sunt binevenite. Nu au fost niciodata binevenite, insa le-am acceptat, in pofida faptului ca in urma cu un an comentariile noastre pe blogul tau le-ai sters tacticos unul cate unul. De ce am facut acest lucru? Pentru ca avem principii, bun simt, valori si consideram ca oricine are dreptul la o sansa. Chiar si nulitatile. Deci, esti liber sa terfelesti, sa vorbesti, sa minti, sa fabulezi, sa injuri, sa jignesti, dar, incepand de azi, nu la noi, nu aici.

Ar mai fi multe de spus, foarte, foarte multe dar eu ma opresc aici si cel putin pana se termina campania lui Bibi il voi ignora pe acest personaj. Cred ca este singura solutie in acest moment si va rog si pe voi sa faceti acelasi lucru.

Ce va fi dupa…mai vedem.

UBI