Nu inteleg cum poti sa iti dai cu parerea si sa emiti judecati de valoare atata timp cat TU nu esti acolo si nu stii ce se intampla. Nu inteleg cum poti sa dai verdictul ca taranul roman este lenes si asteapta ajutoare cand tu te afli pe canapeaua din sufragerie

Nu inteleg cum te scandalizezi ca taranii nu au ce sa manance dupa cateva zile, si te bati cu pumnul in piept ca tu iti faci provizii. Tot de pe canapeaua din sufragerie. Nu inteleg cum te miri ca oamenii nu au ce bea, cand au tone de zapada in curte. Tot de pe canapeaua din sufragerie. Nu inteleg cum stii tu mai bine ca taranul roman nu face nimic de pe canapeaua ta din sufragerie.

Am vazut tarani romani, in putere, care de peste zece zile, stau FARA CURENT. Cand ai stat tu ultima data fara curent? Si cat?

Am vazut tarani romani, in putere, care de peste zece zile, dau non stop la lopata, si degeaba. Pentru ca zeci de metri cubi de zapada NU ai cum sa ii dai la o parte cu mana goala. Si dupa aia sa mai vina o ninsoare. Si sa o iei de la capat.

Nicolae Titulescu a spus candva:  „Sentimentul naţional este acela care asigură existenţa popoarelor. Cand porunceste constiinta, oamenii onesti procedeaza intotdeauna in acelasi sens…..”. Oare noi mai avem sentiment national, spirit civic si pic de constiinta sau le-am ascuns pe toate sub canapeaua noastra din sufragerie?