PechaKucha Night(TM) este un cadru informal, non-profit, perfect pentru ca fiecare să își poată prezenta ideile, creația, planurile, istoria personală sau emoțiile legate de un subiect liber ales. Formatul acestui tip de prezentare este 20×20, adică 20 de diapozitive/slide-uri/imagini succesive care durează fiecare cate 20 de secunde, timp în care pot fi comentate și explicate. Conceput de doi arhitecți europeni stabiliți în Japonia ca un eveniment al designerilor, el se adresează practic oricărui creator, fără îngrădiri de vreun fel, oferind fiecăruia ocazia de a împărtăși idei valoroase.

Pentru mai multe informatii puteti intra aici, unde este povestea PKN pe larg, si va asigur ca este extrem de interesanta.

Acum ce legatura am eu cu Pecha Kucha (pronuntat peh-chak-cha), banuiesc ca va intrebati. Well, la a opta editie care se organizeaza in Bucuresti (pentru ca deja evenimentul are o traditie in orasul nostru), voi participa si eu cu 20 de slide-uri a 20 de secunde.

Si voi vorbi despre Bibi. Nici nu as putea vorbi despre altceva, pentru ca povestea lui merita spusa in continuare, si in aceeasi masura merita spusa povestea voastra a tuturor celor care ati facut posibila strangerea banilor pentru Bibi.

Am niste emotii uriase, un nod imens in gat, dar sper sa fac fata pentru ca voi vorbi despre ceva atat de drag mie incat cea mai mare problema va fi sa ma incadrez in cele 6 minute si 40 de secunde :)

Asa ca, daca vreti sa veniti, si in afara de mine sa vedeti inca 19 prezentari in formatul 20 de slideuri in 20 de secunde, ale unor oameni din cele mai diverse zone artisitice si nu numai, vorbind despre lucruri deosebite si extrem de variate ca si subiect, din care nu va spun decat ca mai face parte si Sabina Ulubeanu, va asteptam la urmatoarele coordonate (extras din comunicatul oficial):

Ediția a 8-a a PechaKucha Night București va avea loc la Conservator, mai corect spus la UNMB, Str. Ştirbei Vodă Nr. 33, în sala George Enescu, joi 23 Februarie 2012 ora 19.00.
Așa cum v-am anunțat deja, această ediție este parte a City Week,  săptămâna 20-26 Februarie 2012 fiind dedicată serilor Pecha Kucha în toată lumea. Plănuim să avem în premieră un schimb de prezentări în direct cu un alt oraş care organizează evenimentul concomitent.
PechaKucha Night este un eveniment cultural în care sunt prezentate idei, proiecte sau experiențe în formatul 20 de imagini a 20 de secunde (devised and shared by Klein & Dytham Architecture)
Vă aşteptăm!
Intrarea este liberă, ca de obicei.