Unul din aperitivele mele preferate este Caprese. Iubesc combinatia de arome din el, si nu cred ca m-as satura vreodata. Chiti ma mosteneste si este la fel de innebunita ca si mine. De aceea de la noi din frigider nu lipsesc niciodata ingredientele de baza dintr-un caprese care se respecta.

Mozarella pe care o folosesc in majoritatea timpului este cea de la Delaco, si nu as fi crezut ca este atat de buna, pana nu am vazut la Cookie pe blog. Si cum Easypeasy este unul din blogurile de capatai din readerul meu de food, si nu o data m-am felicitat pentru ideea de a-i prelua retetele (bai, Cookie, in continuare zic ca supa de linte cu afumatura  este cea mai tare reteta de supa ever!!! musai sa o mai fac o data!) in momentul in care a zis ca mozarella de la Delaco este surpriza surprizelor evident ca asta am cumparat. Si chiar este.

Revenind, de cand suntem fani canepa i-am facut si retetei de Caprese un upgrade binemeritat, si am imbunatatit-o adaugandu-i cateva elemente esentiale si super gustoase. Succesul a fost pe masura, pentru ca inclusiv David si-a golit farfuria.

Deci reteta suna cam asa:

  • 1 pachet de mozarella (noi punem de 250 de grame, deh, familie mare)
  • 5-6 rosii cherry (sau la discretie si dupa gust)
  • 1 pachet (cam cinci felii) de Prosciutto Crudo (tot la cererea copiilor, pentru ca reteta clasica de Caprese nu include si carne)
  • busuioc proaspat
  • aceto balsamico
  • ulei de canepa (merge super bine si cel cu aroma de busuioc)

si, for a finishing touch, the icing on the cake, doamnelor si domnilor, o tona de seminte de canepa. Glumesc, nu o tona, insa musai sa acoperiti toata farfuria cu un strat sanatos de seminte. Cam cum e in imagine. Sau nu, mai mult, pentru ca ai mei copii s-au declarat nemultumiti, asa ca le-am mai pus si in farfurie.

Asta e fotografia farfuriei. Din care nu a mai ramas nimic. Au sters-o frumos la final, ajutati de cate un dumicat de paine, pana a disparut si ultima samanta. Cred ca merita sa fac niste poze before and after…