Dupa cum puteti vedea, dupa aproape 4 ani de zile, Jurnal din burtica va spune „La revedere” si in locul lui rasare „Calea Lactee”. Vor mai fi pe parcurs multe schimbari, ne-am apucat sa lucram la mutarea pe domeniul propriu, insa primul pas l-am facut si sper sa va placa.

De ce Calea Lactee?

Din multe motive. De cand ma stiu am fost fascinata de ceea ce vad noaptea pe cer. Nu aveam inca sase ani, insa eram in stare sa recunosc peste 15 constelatii pe cer, intr-o noapte senina. In aceeasi perioada, bunicul meu de la Cluj imi facuse cunostinta cu Legendele Olimpului, pe care le-am ascultat si ulterior recitit de nenumarate ori.

Pasiunea pentru astronomie a crescut de-a lungul anilor, usor, usor s-a mutat in pasiunea pentru literatura SF, pe care si acum o prefer oricarei alte categorii.

Dupa aventura celor doua sarcini povestite aici pe blog, urmarea naturala in fiecare din ele a fost epopeea alaptatului, si aici iarasi Calea Lactee vine sa se potriveasca in mod firesc, ca o metafora. Povestea alaptarii nu s-a oprit inca si nu stiu deocamdata cand se va opri, dar este o perioada, una din cele mai frumoase, care mi-a marcat existenta, si merita toata atentia.

Momentul ales nu este intamplator, azi se da startul Saptamanii Internationale a Alaptarii, un milestone important, si un eveniment pe care in zilele care urmeaza il voi promova prin toate mijloacele posibile. Vom vorbi despre evenimentele ce au loc in cadrul acestei saptamani, vom vorbi despre ce inseamna alaptarea, despre rolul si importanta ei in cresterea si dezvoltarea armonioasa a nou nascutilor si nu numai. Vom vorbi la modul cel mai personal, pentru ca dincolo de fapte si cifre, alaptarea este o poveste de dragoste intre mama si copilul ei.

Conform mitologiei grecesti, Calea Lactee s-ar fi format din laptele tasnit din sanul Herei atunci cand il alapta pe Hercule. Ce reprezentare mai frumoasa poate fi?

Si totusi, Calea Lactee va fi mult mai mult. Va fi, asa cum v-am obisnuit, plin cu povesti de familie, de viata, experiente, opinii, unele mai incomode. Va fi un amalgam de trairi si senzatii, povesti si experiente, plina de diversitate si frumos, exact asa cum este si galaxia noastra.

Sper sa va placa, am mari emotii!