Am avut cu parul meu de-a lungul timpului o relatie foarte furtunoasa. Saracul a rezistat cu brio tuturor schimbarilor propuse de mine. De la permanent, pentru ca toata viata mi-am dorit un par cu bucle perfecte a la Nicole Kidman (don’t ask, asta o includ la nebuniile tineretii) si pana la „n” variante de saten, negru si roscat, sau suvite, le-am incercat pe toate. Cu roscatul m-am lecuit repede, rezultatul a fost ceva dubios. Blond nu am incercat, si chiar daca sunt adepta „never say never”, asta e unul din lucrurile pe care nu le voi incerca vreodata.

Dupa dezastrul numit rosu, am trecut in extrema cealalta, sa nu cumva sa prind fir de roscat, in parul meu, nici macar vreun reflex. Asa ca am testat toate variantele de saten, negru si orice in between. Evident ca toate, de la un moment dat incolo bateau putin si in roscat, pentru ca (dar asta am aflat mult mai tarziu) pigmentul firului meu de par are ceva roscat in el. Asa, exasperata am ajuns eu sa ma intreb „dar de ce sa ma mai vopsesc?”. Si nu m-am mai vopsit. Ce viata! Sa nu mai depinzi de eternul vopsit lunar! Lux!
Si uite asa, au trecut sapte ani, de cand am scapat de dependenta asta. Insa parul meu nu a scapat de mine cu totul. Pentru ca l-am lasat mare, l-am tuns scurt (adica scurt de tot), l-am lasat iar mare, l-am tuns bob, mai lung, mai scurt, si mai scurt, iar scurt de tot, iar l-am lasat mare, si intr-un final iar l-am ciopartit. De fapt in toate astea eu am fost doar creierul, pentru cel care mi-a pus in practica toate nebuniile, fanteziile si propunerile a fost omul pe mana caruia mi-am lasat parul de aproape de noua ani. 
Si ajung acolo unde de fapt am vrut sa ajung. La Lucian. Omul care imi ghiceste gandurile, omul care mereu vine cu ceva nou, omul care stie exact ce imi trebuie. Si asta nu se intampla pentru ca a ajuns finally dupa noua ani sa ma cunoasca. Nu. Asta s-a intamplat de la prima intalnire. Call it chemistry, call it luck. Eu cred ca e mult mai mult. E vorba de profesionalismul din el. De talent. De deschiderea lui. 
Sa va mai zic ca Lucian are 28 de ani? Neimpliniti. Faceti voi calculele, cat avea acum noua ani cand mi-am lasat parul pe mana lui. 
Omul acesta este un exemplu de constiinciozitate, de dedicare. Pe vremea cand altii de varsta lui se distrau, el strangea bani, si cum ajungea pe la vreun curs de perfectionare, ii dadea pe toti pe foarfeci si alte instrumente care sa il ajute sa exceleze.
La cei nici 28 de ani ai lui, a reusit in sfarsit sa isi deschida si propriul lui salon. Artist Salon. Care arata incredibil de bine. Virtual il puteti vizita aici, insa sfatul meu sincer, este sa il vizitati in mod real, si sa va faceti o programare la Lucian. Va fi o revelatie. Stiu, vorbesc despre par, dar credeti-ma ca banalul par, in mainile potrivite poate sa devina de-a dreptul spectaculos. Eu merg de cand s-a deschis (evident :)) am testat si restul serviciilor, si am descoperit ca si-a imprimat personalitatea si modul de a face lucrurile cum trebuie in toate zonele.
Pe mine nu m-a mai tuns nimeni in afara de el. Chiar si in perioadele lungi de sarcina si post sarcina, in care nu am reusit sa ajung la el, am preferat sa nu ma tund, decat sa ajung la cineva mai aproape de casa. Nici macar varfurile nu mi le-a mai tuns nimeni. 
Plus de asta, pana acum e singurul care a reusit sa o tunda pe Rebecca :) Am cautat prin arhiva niste poze cu mine si iata ce am gasit.

 Prima tunsoare a Rebeccai, la doi ani, si singura fotografie gasita in care apare si Lucian :)

 Eu si Rebecca la a doua ei tunsoare, pe cand avea 4 ani

 A treia tunsoare a Rebeccai, la sase ani si vreo doua luni

Si ultima tunsoare, si a mea si a ei (e si cea mai recenta fotografie, de saptamana trecuta)

Si uite asa, m-a apucat nostalgia, vazand-o pe Rebecca din nou micuta. Recunosc ca nu m-am mai uitat prin albumele mai vechi de ceva vreme, si ca revazand-o mi-a luminat toata ziua :)
Nu este un post platit, este pur si simplu modul in care ii spun „Multumesc” lui Lucian, pentru tot ce a facut pentru mine si parul meu in toti acesti ani.