Pai deocamdata nu prea este :) adica poate inca nu realizez, asa ca de-aia tin sa scriu postarea asta si sa ma intorc la ea peste vreo cateva saptamani si sa vad cum am evoluat in perioada scursa.

A trecut si prima zi, a trecut si sedinta cu parintii, a trecut si a doua zi, acum suntem in a treia si Rebecca este incantata. Momentan, pentru ca saptamana asta este de acomodare, nu fac lectii, nu primesc teme acasa, orarul este o mare necunoscuta, si tot ce fac patru ore este sa se joace (a se traduce desen, lucru manual si chestii din astea).

Si noi am supravietuit primei sedinte cu parintii, si pot sa spun ca ne-a placut. Ne-a placut ca in toate sedintele care vor avea loc de acum inainte se vor discuta doar aspecte organizatorice-administrative legate de bunul mers al clasei. Nu se vor discuta  situatii scolare, care ce a facut, cine e rau si cine e bun. Astea, dupa cum a spus doamna invatatoare sunt subiecte care trebuie discutate doar in consultatiile private cu parintii. Care vor fi si alea, o ora pe saptamana, la cererea parintilor. Mi se pare cel mai cinstit, imi amintesc cu oroare de toate sedintele cu parintii din cei 12 ani de scoala ai mei, in care chiar daca nu faceam nimic tot nu era bine.

Ca sa nu mai zic ca, daca pana sa ajung in postura de parinte, am gandit totul doar prin prisma copilului, la sedinta cu parintii de acum doua zile, m-am pus pentru prima data in postura alor mei, si a momentelor in care li s-a spus de fata cu alti 40 de parinti ca eu sunt asa si pe dincolo, ca am facut nu stiu ce, sau dimpotriva, ca nu am facut ceva. De exemplu, ca am fost prinsa aruncandu-mi pachetelul la gunoi – si vai  mie! ce rusine era pe vremea lui Ceausescu cand nu se gasea nimic sa arunci bunatate de mancare la gunoi. Ce am patit acasa nu mai zic. Dupa incident, am inceput sa imi ascund pachetelele dupa pat. Pana au inceput sa miroasa. Ce a urmat, iar nu mai vreau sa imi amintesc. Intr-un final am cedat si am inceput sa le mananc.

Dar asta nu se va mai intampla, si nu pot decat sa ma bucur.

Cat despre restul sedintei, a fost la fel de interesanta. Imi place ca tine la detalii. Va mai amintiti de cele doua degetele pentru alineat? Eh, invatatoarea Rebeccai tine la ele :).  Imi place sala de clasa, care e stil amfiteatru. Imi place ca e prietenoasa, colorata, curata, ingrijita. Recunosc, suntem caz fericit in sistemul romanesc, dar pana la urma, omul sfinteste locul, si aici se vede ca oamenii sunt implicati.

E bine ca logica functioneaza, si chiar ne-au rugat ca in zilele in care copiii au sportul sa ii aducem direct in trening, doar incaltamintea sa fie in ghiozdan, in zilele in care vor face in sala de sport si nu afara. Multumesc ca le-a dat cineva minte, sa nu ii puna sa vina cu ditamai punga si sa se dezbrace/imbrace in cine stie ce conditii.

Altfel, ne obisnuim cu noul program. Adica trezire la sapte dimineata. Mie mi-e mai greu decat ei din cate vad, dar la mine e de inteles. Azi noapte am adormit la trei, ca m-a tinut Raducu cu scobitori la ochi. La sapte si douazeci cred ca i-am tras un sut nervos lui Radu cand a incercat sa ma trezeasca sa duc copilul la scoala. E in ceata momentul, iar ochii mei se simt inca de parca m-am bagat cu capul in nisip. Cu ochii larg deschisi evident. M-oi obisnui si cu asta. Oricum, plimbarea de dimineata ne cam trezeste complet pe amandoua, mai ales ca alta optiune nu avem. Suntem intr-o situatie din aia, in care pe jos facem maxim zece minute, iar cu masina cred ca sub trei sferturi de ora nu scadem. Asa ca, walk it is.

Astept cu nerabdare si curiozitate crescanda orarul si primele lectii, pentru ca so far, e o copie aproape la indigo a gradinitei ceea ce nu ma poate decat bucura pentru ca pana la urma socul (daca este) este mult atenuat. La noi nu a fost momentan soc, au fost multe emotii. Ale mele evident. Si e normal, copiii accepta mult mai usor o schimbare, o situatie noua, noi, in schimb, mai greu.

Asa ca, gata am inceput. Nu e nimic spectaculos, fantastic, extraordinar, socant, out of this world. E doar un alt inceput. E evolutie fireasca. Sper si pentru voi sa fie la fel.