James Bond, adica. In ultima sa aparitie, Skyfall.  A must see pentru fanii genului. Cel mai real si uman James Bond de pana acum. Cu cadre la fel de realiste, fara gadgeturi SF, fara efecte speciale din abundenta sau trase de par. Un pic cam lungut spre final (filmul are 143 de minute, dar garantez ca nu va plictisiti)

Minus: scena cu urmarirea pe acoperisurile din Grand Bazaar. Imi pare rau, dar acum o saptamana am fost la Taken 2, unde s-au alergat aia prin si pe Grand Bazaar de le-au sarit capacele. Plus, odata ce acum cativa ani s-au mai alergat si altii pe acolo (vezi The International – Clive Owen), nu inteleg de ce trebuie sa (re)vad aceleasi urmariri, doar cu alti protagonisti. Fail la capitolul asta. Chiar au ramas in pana de locuri de filmat pe globul asta?

Un maaaare plus: scena din Shanghai. Dar nu mai dau din casa, mergeti sa vedeti filmul, sa il savurati pe Daniel Craig mai dezbracat si mai cool ca oricand, sa o ascultati pe Adele si sa il admirati pe Javier Bardem jucand magistral.

Bonus: niste peisaje pur si simplu superbe, tipic scotiene.

Trailer-ul oficial Skyfall:

Adele se alatura cu succes celorlalte staruri care au interpretat de-a lungul timpului main theme-ul, de la Tina Turner la Sheryl Crow si Garbage, asta ca sa amintesc doar cateva din favoritele mele.

Trivia:

Aici aveti toate „movie themes” de-a lungul timpului:

Daca vreti sa vedeti cum a evoluat de-a lungul timpului faimoasa scena din generic cu intrarea lui James Bond, o puteti face aici:

Eu ma duc sa il mai vad inca o data, impreuna cu Radu. De vazut l-am vazut momentan doar eu, intr-un cadru special, oferit de Heineken.

Au mai scris despre film si avanpremiera: Andreea, Arhi, ManafuPiticu, Bunescu, Sorin, Auras si or mai fi. Dupa cum se vede nu toata lumea a fost happy dupa vizionare, chestiune de gusturi pana la urma.

PS: si da, Bond Girl este aproape inexistenta ca personaj. It’s a first…  Si tot a first: minute bune avem parte de un Bond complet neingrijit si nebarbierit. Ceea ce nu il face deloc mai putin atractiv. Dar iar, chestiune de gusturi :)

Later edit: Pfff, am uitat sa pun singura fotografie oficiala cu mine