Tot urmarind pe bloguri si pe retelele sociale, de o zi si jumatate incoace, disperarea unei familii tinere, care cauta donatori de sange in Ploiesti, nu pot sa nu ma opresc din a ma gandi cum facem, ce facem si in continuare suntem o tara cu un sistem medical halucinant.

Pentru ca suntem tara in care, daca avem nevoie de o punga de sange, trebuie sa ne punem toate rudele si toti prietenii sa vina sa doneze, la gramada. Este barterul pe care il facem pentru a ne asigura punga de care poate depinde viata noastra. Nu conteaza ce grupe au prietenii si rudele sau necunoscutii care raspund apelului nostru. Orice sange este binevenit si oferit la schimb cu sangele care trebuie. Si asta pentru ca insasi constiinta noastra uita mereu ca a merge si a dona, in mod regulat,  este un gest minim pe care il poti face pentru un alt necunoscut. Sau poate chiar pentru tine candva.

PS: Pentru ei, familia din Ploiesti, greu incercata in aceste zile, chiar va rog din suflet sa donati. Se poate dona la orice centru de hematologie din tara, doar sa specificati ca sangele este pentru Iba Alexandru, internat la Spitalul Judetean Ploiesti. Sunt tineri, au o fetita de un an si opt luni, Sofia si peste doua saptamani va veni pe lume si cel de-al doilea copil al lor. Plus de asta, el va avea nevoie de niste tije metalice si o serie de medicamente pentru urmatoarele interventii chirugicale la care va fi supus, asa ca orice ajutor financiar este binevenit.

Despre ei au mai scris pana acum: Iulia, Gena si cred ca multi altii, inclusiv in ziarele din Ploiesti.