Totul a pornit de la o rugaminte. A lui Manafu. Pe care nu il poti refuza ever, iti este realmente imposibil. Rugamintea era sa scriem despre romani. Despre cum sunt ei in realitate, nu lucruri rele, ci lucruri de bine, despre cat de destepti sunt, cat de frumosi, ce fapte minunate fac. Sa se vada ca tara asta si oamenii care traiesc in ea pot fi, si chiar sunt, minunati.

Nu am scris pana acum, nu din cauza ca nu as fi avut ce sa scriu, ci dimpotriva, deoarece am descoperit „n” povesti frumoase. Si mi-a fost extrem de greu sa aleg, pentru ca am avut povesti de la fosti colegi de-ai mei de liceu care au pus bazele cloud computing-ului, la povesti despre oameni necunoscuti si gesturile lor simple insa extrem de frumoase. Insa, dintre toate, m-am oprit asupra unei povesti care arata cat de minunati si uniti pot fi romanii.

Povestea este a Nicoletei Tintea. Care are un suflet cum nu ati mai vazut vreodata si care isi dedica aproape tot timpul pe care il are disponibil ajutand. Este ingerul copiilor de la Glodeanu, datorita ei povestea lor a ajuns sa fie atat de cunoscuta. La fel a stat situatia si in cazul copiilor de la Manastirea Marcus, a copiilor din Scoala de Nevazatori de la Buzau, a ajutat si in cazul copiilor din Valea Plopului, dar mai ales s-a implicat in cazul copiilor care sunt internati la Spitalul de Oncologie Pediatrica Fundeni.

Nicoleta merge acolo in mod regulat, sta de vorba cu ei, le ofera alinare si suport, le aduce mici surprize. Iar anul acesta de Mos Nicolae s-a gandit sa faca un pic mai mult. La fel cum in anii trecuti a facut pentru alti copii, anul acesta s-a gandit sa le ofere copiilor de la Fundeni niste pachete simple cu dulciuri, fructe, maruntisuri pe care noi le consideram banale, dar care pentru acesti copiii care trec prin tratamente de chimioterapie cumplite, sunt generatoare de bucurii uriase.

S-a plecat de la pachete in valoare de 45 de lei, s-a ajuns la pachete in valoare de peste 200 de lei. In total au fost 150 de pachete, pline cu tot ceea ce va poate trece prin cap. S-au donat sute de carti, din partea editurilor, s-au donat peste 1500 de flacoane de  medicamente, in functie de listele primite de la cele doua spitale (intre timp pe langa Fundeni a intrat in campanie si Marie Curie), zeci de cutii de lapte praf cu formula speciala, zeci de pachete de servetele umede si alte produse necesare.

Pe langa toate acestea, s-au strans peste 45000 de RON, care vor fi folositi pentru achizitia unor medicamente pentru copiii care vor face transplant in perioada urmatoare, medicamente care sunt esentiale (din acest motiv transplanturile sunt amanate) si care nu se gasesc in tara si sunt extrem de costisitoare.

Nu va imaginati ce bulgare a pornit la vale de la initiativa Nicoletei si a altor femei la fel de implicate ca si ea. Nu va imaginati volumul de munca depus, eforturile facute si timpul petrecut pentru a coordona toata aceasta nebunie frumoasa.

Insa puteti citi aici, unde Nicoleta a scris despre bilantul acestei campanii. Este putin spus emotionant. Si de la ce s-a pornit, pe 18 noiembrie. Tot ce s-a intamplat, s-a intamplat in trei saptamani. In trei saptamani. In trei saptamani, cateva sute de oameni s-au strans in jurul acestei idei si au facut in asa fel incat ea sa devina realitate.

Imi plec capul in fata Nicoletei, a Mariei si a tuturor celorlalti oameni care s-au implicat direct in campanie. Nu am cuvinte sa spun cat de mult o respect pe Nico pentru ceea ce face, pentru cat de minunata este si cat de mult o admir pentru ca rezista si nu se lasa batuta. Este poate cel mai dedicat si sufletist om pe care l-am intalnit pana acum.

Aici aveti toate campaniile in care s-a implicat pana acum.

Asemenea fapte merita povestite mai departe. Iar si iar. Pentru ca inspira. Pentru ca ne dau aripi. Pentru ca ne implica. In fata povestilor de genul asta nu putem sta indiferenti.

Romanii sunt buni. Romanii sunt generosi. Romanii sunt extraordinari.