Fetele de la Lumea Mare au pornit la drum (after all, sunt experte in asa ceva, nu? :)) cu un nou proiect. Frumos de tot. Si-au propus sa adune laolalta, o lista cu cele mai frumoase locuri din Romania, care sa mai aiba un atu in plus: sa fie child friendly.

Stim foarte bine ca acest aspect este deseori neglijat de catre hotelierii nostri, si nu numai de catre ei, asa ca ideea lor de a face o lista este mai mult decat binevenita si le felicit pentru asta. Romania Copiilor este numele proiectului, iar au aplaud entuziasta aparitia lui. 
Si ca sa fie un punct de pornire, vin eu cu trei sugestii:
Primul este Praidul. Care pentru noi a fost o experienta frumoasa, si regret ca nu am repetat-o si anul trecut, insa anul acesta cu siguranta mai mergem acolo. Pensiunea Praid, care are un imens „tapsan” verde, impecabil intretinut, unde copiii pot alerga in voie, Salina Praid, unde cei mici au „n” variante de entertainment, iar adultii beneficiaza de wireless la 150 de metri sub pamant si nu in ultimul rand mancarea care este dementiala oriunde ai alege sa mananci (si la niste preturi incredibil de decente, mai ales din perspectiva unor bucuresteni). Asta foarte pe scurt. Despre experienta, obiectiva, cu bune si cu rele, am scris deja: aici, aici si aici. Daca mergeti in august, peste tot veti da de berze. Plin de berze. Daca pana sa ajung la Praid le vanam, atat de rar le vedeam, dupa vacanta acolo, deja devenisera o prezenta banala :)
Al doilea este restaurantul „Kuib” din Sinaia. Unde nu am stat, insa am fost de multe ori sa mancam. Exista scaune speciale pentru copiii mici, cei mai marisori pot desena in voie (au desene pretiparite, o groaza de creioane colorate, iar cele mai frumoase desene vor ramane intru eternitate pe un imens panou de onoare). Sa mai zic ca mai exista si un mic loc de joaca special amenajat pentru copii? Mancarea este …. yummy. 
Al treilea este Hotelul Cocor din Neptun. Este child friendly, au o piscinuta mica, pentru copii, al carei singur pacat capital este ca e pozitionata in cea mai umbroasa zona cu putinta. Insa altfel, au scaune pentru copii, personal foarte prietenos, tot asa, wireless prin tot hotelul, inclusiv la piscina (unde sunt trase prize la mese, astfel incat sa nu dai bir cu fugitii imediat ca ti s-a descarcat laptopul/tableta), mancare buna si foarte diversa (icrele sunt bune rau!). Cu camerele este putin alta poveste, pentru ca le-au mostenit pe cele comuniste ca dimensiuni (Cocor este fostul Hotel Galati, ca sa fie si mai clar despre ce vorbesc), in rest dotarile sunt de patru stele. 
Deci, am spart gheata, acum va astept pe voi sa le povestiti fetelor ce locuri faine ati descoperit prin Romania, numai bune de mers cu copiii. Nu fiti timide, daca aveti vreun pont, impartasiti-l fara rezerve. Chiar vrem sa stim :)
PS: Fetele promit si niste premii pentru cei sarguinciosi care vin cu exemple de „asa da” :) Bafta!