Cand ai doi copii (al treilea lua de zor lectii de schi, undeva pe la munte) si nu sunt zile de mers pe afara, sau poate sunt, dar nu avem resursele necesare de energie pentru iesit afara (cel putin nu cu ei, sa ne intelegem) trebuie sa gasesti idei de stat in casa. Si cat mai creative cu putinta. Si cum dupa ce ca eram in pana de energii, mai eram si in pana de idei. Asta dupa ce ultima mea idee se epuizase odata cu aluatul pe care l-am folosit pe post de plastilina (ceea ce, recunosc din adancul sufletului, a fost o distractie pe cinste, si musai mai trebuie repetata, doar sa ma specializez eu cat de cat, sa si iasa ceva comestibil din cuptor, nu bombele care ne-au iesit de data asta).

Salvarea noastra a fost pachetul de la 3 Pitici, care a venit cu viteza maxima, sambata dimineata, si ne-a umplut orele de joaca. Culmea a fost ca baietilor nu le-am dat decat un singur joc din patru, restul pastrandu-le pentru momentul in care avea sa se intoarca si schioarea inapoi la cuib. Eh, si jocul asta, un puzzle, nimic iesit din comun, i-a prins atat de mult, incat l-au facut si desfacut si iar facut, si iar desfacut si iar facut, si tot asa, pur si simplu, nu s-au saturat. Duminica dimineata au luat-o de la capat. Azi dimineata, evident ca tot puzzle-ul a fost primul. Deja incepem sa punem pariuri, cat ii mai tine. Ca sincer, nu imi amintesc sa fi avut vreo asa pasiune pana acum.

Si totusi ce e atat de special la acest puzzle? Pai in primul rand e Melissa & Doug. Asta inseamna ca din start vorbim de unul din cele mai faine branduri de jocuri de pe piata. In al doilea rand e maaaaaaare. E un „floor puzzle”, cu piesele mari, cu masinute blocate in trafic, asa ca nu mai e de nici o mirare de ce baietilor le-a placut atat de mult. Plus de asta, nu s-au lasat pana nu au luat la rand fiecare mijloc de transport, asa ca la finalul primei zile le invatasera pe toate. S-au dat pe el, au sarit pe el, de mi-a stat inima in loc, ca uneori alunecau (puzzle-ul e putin lucios sa stiti!), dar lor exact asta le placea, se simteau ca pe patinoar…

Iata-i si pe baieti in actiune:

Puzzle-uri gigantice am mai vazut o multime pe site, si cu pesti (next on my list), si cu corpul uman, si multe cu masini, de toate felurile, cred ca abia le-am deschis copiilor apetitul pentru ele. Mie, de asemenea.

La fel de inspirata am fost si cand i-am ales lui Radu o plansa din lemn cu instrumente muzicale, pentru ca are o inclinatie din ce in ce mai evidenta pentru muzica. Iar ieri, a stat mai bine de o ora si a ascultat fiecare instrument in parte, iar pana la final a invatat si cum se numesc. Acum le recunoaste deja, iar pe unele dintre ele le si pronunta (va trebui sa ma aveti pe mine pe post de translator, dar inceputul e bun). Partea mai „not so perfect” este ca mi-a cam sunat in cap pana la ora de culcare „Old MacDonald had a farm”…. Totusi a fost mult mai bine decat atunci cand am ramas in cap cu melodia de la Muc (cine se uita pe Disney Junior stie despre ce vorbesc).

De avut mai avem si celelalte jucarii, un puzzle pentru Rebecca, pe care sa il pictam cum ne taie pe noi capul, dupa care il vom plasa la frati sa ii face rodajul, il treaca prin procedura „facut-desfacut” si pe Joey, pe care David va trebui sa il imbrace. Sa nu raceasca. Dar despre ele va mai povestesc atunci cand le vom desface. Toate la timpul lor.

Pana atunci, va recomand sa intrati la 3 Pitici. Stiu ca sunt multe magazine online pentru copii, insa ei mi-au placut din trei motive, simple:

  • site-ul care este construit cu cap (nu aveti sanse sa va rataciti, iar tool-urile de cautare si filtrele sunt super ok, mai ales filtrul de cautare in functie de buget), 
  • abordare (sunt deschisi, vin cu solutii si au initiativa)
  • rapiditate (pai in 24 de ore curierul era la usa…) 

Mai are sens sa mai adaug ceva?

Daaaaa, recunosc, am o slabiciune pentru ei. Si asta vine in primul si in primul rand de la nume :) ei, 3 Pitici, eu cu 3 pitici, cum sa nu ne potrivim?