Cat de „in siguranta” este copilul vostru in masina?

Stiu prieteni care nu au folosit in viata lor un scaun de masina. Li s-a parut incomod, li s-a parut inutil, o cheltuiala in plus (in mod paradoxal, sunt persoane care pun pretul in fata sigurantei propriilor copii!). Stiu altii care si-au facut temeinic lectiile, insa la primele semne de scandal din partea copilului, l-au luat repede din scaun. 
Stiu parinti care, dupa ce copiii au mai crescut (adica pe la 3 ani) i-au lasat singuri pe bancheta din spate. Iar ei au fost la un pas sa isi ia zborul pe usa deschisa in mers. Ce au facut parintii respectivi dupa acel incident? Au investit in ceva care sa bocheze usile. Adica tot nu si-au invatat lectia, si si-au lasat liberi copiii sa zburde pe bancheta in continuare.
Acum pe bune, nu era mai simplu sa cumpere asa ceva?
Pe dumnealui il cheama Juju – Racing Kid si am placerea de a va face cunostinta cu el, aici si acum si motivele pentru care va povestesc despre el le aveti mai jos:
  • Unu: este cam imbatabil la pret. 
  • Doi: este o varianta care poate fi instalata pe orice masina. Nu toate masinile au sistem IsoFix, iar scaunele care au Isofix au dezavantajul ca sunt cam cel putin duble la pret.
  • Trei: acopera trei grupe de greutate. Asta il face o investitie pe termen lung. Foarte lung. Mai exact de la 9 luni la 12 ani. 
  • Patru: vine intr-o combinatie coloristica ce va rezista peste ani si ani. Va spun din proprie experienta, pe scaun vor ateriza in timp, bauturi si tot felul de mancaruri, mai ales la un drum lung. Si atunci cand situatia se inrautateste, veti putea oricand detasa husa pentru a o spala.
Sincer, ce v-ati putea dori mai mult de la un scaun?
Si pentru ca nici un fel de scaun nu vine cu un manual de „entertainment” pentru a convinge copilul, altfel bulgare de energie sa stea de buna voie si nesilit de nimeni legat cu centura, va ofer la pachet cu scaunul si cateva sfaturi.
In primul rand si cel mai important: obisnuiti-l de mic. De la nastere. Este extrem de important ca el sa deprinda aceasta regula si sa faca asocierea plimbare cu masina – scaun. 
In al doilea rand, la fel de important, sa nu va fie teama sa calatoriti cu copilul, indiferent ca este nou nascut sau mai mare. Incercati pe cat posibil sa nu experimentati groaza la gandul unui drum lung, copiii au o capacitate fenomenala de a simti si de a actiona in consecinta.
In al treilea rand incercati sa va setati mental inainte de orice drum lung ca totul este o aventura fascinanta. Sa priviti totul prin ochii copilului vostru. Este o vorba care spune „calatoria conteaza, nu destinatia” si este foarte adevarata. Depinde exclusiv de voi, ca si parinti sa le oferiti niste calatorii placute si de neuitat. Si daca sunteti in pana de idei, am dat aici cateva sugestii despre cum si ce ar trebui sa avem cu noi mereu intr-o calatorie.
In al patrulea rand, daca tot vorbim de scaune de masina, poate ar fi bine sa intrati si pe pagina promotiilor, deoarece veti gasi acolo o multime de accesorii extrem de utile, tot pentru masina, de la parasolare (care sunt un must have, mai ales ca majoritatea copiilor trag cate un pui de somn in masina, iar soarele are darul de a-i deranja), la tot felul de protectii si pernute pentru centurile de siguranta (care pot deveni deranjante si iritante).
Si nu uitati, safety comes first.