Abia ce am venit de la un atelier de joaca pentru copii, care s-a tinut la Lumea lui Momo. Este prima data cand merg acolo, desi am mai fost invitata de mai multe ori, insa programul nebun de alergatura nu a permis si ceva relaxare, iar acum dupa ce am ajuns, recunosc ca regret ca nu mi-am facut timp deoarece pot spune ca este printre cele mai faine locuri dedicate copiilor vazute pana acum de mine.

Iar, am regretat pana la final ca nu am luat si baietii cu mine, sunt sigura ca le-ar fi placut la nebunie, insa aici pot readuce lucrurile pe fagasul normal, miercuri intentionand sa merg la cea de a doua sedinta cu ei.

Ce s-a intamplat acolo, o sa ma intrebati. Nimic special, nimic senzational, in afara de faptul ca toti copiii s-au jucat dupa pofta inimii lor. In mod organizat, dupa un plan binestabilit, orchestrat de Andreea si secondat de Mira. Atelierul are ca principala tema „Stimularea sezoriala” pentru copiii pana la 2 ani. Asta inseamna ca ei se joaca si invata bazandu-se in principal pe simtul tactil si isi dezvolta abilitatile de deprindere si acumulare a informatiilor prin intermediul unor materiale extrem de simple. Azi s-au jucat cu linte, orez, paste, au pictat cu niste bilute din gelatina si au creat instrumente muzicale cu materia prima pusa la dispozitie. De iesit a iesit o nebunie frumoasa, plina viata.

Noi facem asta in mod obisnuit acasa, ultimele doua saptamani fiind sub semnul fainii, de exemplu. Insa recunosc, cu tot zenul meu, imi este extrem de greu sa ma mai apuc sa fac si curat dupa ei. Iar varianta de a face asta intr-un cadru organizat, impreuna cu alti copii este varianta ideala. Se joaca, invata, socializeaza, beneficiile sunt clare si nici nu ar mai trebui sa le mentionez. Plus de asta, spatiul in care se desfasoara este superb. Colorat, prietenos, cu multe perne, spatii de alergat, de sarit si de tavalit, este mediul perfect in care un copil poate face tot ceea ce ii trece lui prin cap. Ca acasa.

Informatii complete despre aceste ateliere aveti chiar pe blogul Lumea lui Momo, eu va incurajez sa incercati macar o sedinta sa vedeti cum este.

PS: Protagonista imaginii este nimeni alta decat sursa de inspiratie a Mamicii Urbane :)