Dupa cum se stie deja, sunt o sustinatoare infocata a alaptarii. Deoarece laptele matern este cea mai buna hrana pentru bebelusi. Nu exista nimic mai sanatos pe lumea aceasta, mai plin de substante nutritive in afara de laptele matern. Despre beneficiile alaptarii as putea sa povestesc mult, insa in aceasta postare as dori sa ma concentrez asupra stimularii si mentinerii lactatiei.

Lactatia se bazeaza pe sistemul cerere-oferta: exista cerere (bebelusul) exista si oferta (laptele). Totusi, sunt situatii in care cererea poate depasi oferta, si primul exemplu care imi vine in minte este cel al puseelor de crestere, care sunt absolut normale si firesti. In acele perioade, cel mai usor mod pentru mama de a tine pasul cu nevoile bebelusului este de a apela la stimulentele de lactatie, si in nici un caz de a apela la suplimentul de lapte praf.

Am scris de-a lungul timpului despre felul in care si eu m-am folosit de aceste stimulente, mai ales in perioadele in care copiii mei fie au trecut prin pusee de crestere, fie au trecut prin schimbari de mediu care s-au tradus printr-o crestere a nevoii de a sta la san, fie au trecut prin perioadele de colici si sanul era singurul panaceu acceptat, si recunosc cu mana pe inima ca mi-au fost de mare ajutor. Asa am reusit ca toti trei sa fie alaptati timp indelungat.

Si uite asa, salut cu bucurie aparitia unui nou produs pe piata romaneasca, un produs natural,  de stimulare a lactatiei, la care veti putea apela oricand veti simti discrepante in acest raport cerere – oferta, pentru a restaura echilibrul si armonia in cel mai scurt timp cu putinta.

Lacto+ este un produs natural, o combinatie de opt extracte din plante, plante cunoscute deja ca avand rol de stimulare a lactatiei si in acelasi timp un efect benefic si asupra intestinului bebelusilor, reducand colicile.

Lacto+ este un produs al Gemma Natura, il veti gasi in toate magazinele Plafar, plus in cateva farmacii selectionate (lista completa o aveti aici), si mai mult, puteti sa il comandati fie online, direct pe site-ul Lactoplus, fie prin telefon.

Acum, eu pun la bataie patru sticlute de Lacto+, pentru care am nevoie de patru proaspete mamici, care alapteaza si care si-ar dori sa incerce produsul. Ca sa va inscrieti, trebuie sa imi lasati un comentariu aici, in care sa imi enumerati cele opt plante aflate in compozitia Lacto+. Nu e greu, nu? :)

Aveti la dispozitie pana pe 1 Martie sa comentati aici, si ulterior, presupunand ca sunteti mai mult de patru, vom trage la sorti castigatoarele (caci sunt sigura ca veti raspunde corect!) si vom comunica numele castigatoare intr-o postare separata.

Cei de la Lacto+ au si pagina pe Facebook, unde puteti gasi o multime de resurse interesante si articole legate de alaptare si importanta sa in dezvoltarea armonioasa a bebelusilor. Sa le dam like, zic, si sa ii sustinem in demersul lor de a promova alaptarea.

Si tineti minte, breast is best :)