Azi ne reintoarcem la cosmetice. La unele care imi sunt extrem de aproape de suflet, deoarece o cunosc bine pe cea din mainile careia ies aceste cosmetice si pe care o ador din toate punctele de vedere.

Vorbim despre Luthelo, care mie imi parfumeaza baile de mai bine de un an, si care reuseste de fiecare data sa ma surprinda cu noi si noi combinatii, si de fiecare data cel mai dificil imi este sa aleg intre un sapun sau altul. Dupa cum se vede si din selectia de imagini de mai jos, chiar este imposibil de ales!

Azi avem un pachetel, mama, tata si copilul, cate un sapun pentru fiecare dintre ei, din seria delicata a sapunurilor de inspiratie japoneza, preferatele mele

Un samurai pentru el:

Ceaiul negru este recunoscut peste tot in lume pentru efectul antioxidant neutralizand radicalii liberi. Are actiune astringenta, inviorand tenul lasand pielea stralucind de sanatate.

Cum orice samurai are nevoie de cel putin o clipa de rasfat, a rezultat acest sapun realizat din decoct concentrat de ceai negru BIO, ulei esential de portocale, lamaie, lavanda si patchouli. Nu cred ca uleiul esential de patchouli putea fi mai bine de atat combinat. Parfumul magic si persistent al acestui ulei cu note profunde, orientale este un adevarat afrodisiac. Sa nu va mai povestesc de citrice care intotdeauna dau o stare de bine…de optimism. Acest sapun poate fi folosit cu incredere si de domnite. Cel putin eu, ma declar indragostita de acest sapun.

Acest sapun are proprietati antiinflamatoare, actiune anti-ageing cu rezultate extraordinare pentru tenul acneic. Un sapun recomandat pentru toate tipurile de ten.
Ingrediente: decoct de ceai negru bio, ceai maruntit, uleiuri saponificate de unt de cacao,unt de shea, ulei de argan, ulei de cocos, ricin, masline, floarea soarelui, ulei esential de portocale, lamaie, lavanda si patchouli

Un Ame pentru ea:

AME sau Ploaie in japoneza, este un sapun realizat manual din ingrediente cu proprietati extraordinare.

Ceaiul Oolong este utilizat extern si recunoscut pentru proprietatiile sale antibacteriene bogat in polifenoli inhiband activitatea enzimelor anumitor tipuri de streptococi. Actiunea argilei roz este ideala pentru tenul acneic, inflamat si obosit.

Combinatia de uleiuri esentiale, suava dar si fresh in acelasi timp amplifica starile pozitive si alunga anxietatea, despresia si oboseala.

Rasfatati jumatatea cu acest sapun minunat in forma de inimioara, ambalat in saculet de organza. 
Ingrediente: ulei saponificat de argan, unt de shea, argila roz uscata la soare, infuzie de ceai rosu Oolong, uleiuri volatile de salvie si roinita 

Un Yukai Kito pentru copii:

Yukai Kito sau Pisicuta vesela dar in acelasi timp si relaxata, satula de atata fuga dupa soricei nastrusnici sortiti sa ajunga oricum in capcana veseliei.
Ingrediente: uleiuri saponificate de masline, ricin, cocos, unt de cacao, unt de shea nerafinat, macerat de musețel, catina, perle de jojoba, ulei esential de lavanda.

Maine inainte de tragere veti putea citi si povestea acestor sapunuri :)

Spor si bafta!