Ne „pregatim” intens de atelierele pe care le va tine Mugur Pop in Saptamana Altfel.

Rebecca planteaza, de fapt are deja o mini sera, pe care o ingrijeste cu patos, cam prea mult patos uneori, David i-a urmat si el exemplul si a solicitat materie prima. Evident, ca impartaseste si partea cu patosul, caci se duce sa verifice daca a iesit „oul din ghiotz” (n. trad.: boaba din ghiveci) de nu stiu cate ori pe zi. Ba mai mult, plimba ghiotz-ul prin casa, inca indecis asupra ferestrei cu cea mai multa lumina.

Asa s-a facut ca in ziua in care a plantat boaba de fasole, atat a plimbat-o, ca intr-un final a uitat care a fost ultimul loc in care a pus-o si drept urmare le-a oferit un tur complet al pervazurilor din casa si lui Radu, dar si bunicului care se nimerise in seara aceea pe la noi. Dupa cum zice si Murphy, „ghiotz-ul” a fost gasit in ultimul loc vizitat, care era si cel mai la indemana, insa nu a fost decat spre deliciul celor doi barbati, a caror curiozitate de a afla ce este „oul din ghiotz” atinsese paroxismul la un moment dat.

Tot David a fost responsabil de gasirea unui alt ou, pe pervazul de la sufragerie, de aceasta data un ou de pasare, abandonat acolo, lucru pe care eu personal l-am gasit ca fiind extrem de trist si de elocvent pentru modul in care aceasta ultima rabufnire a iernii ne-a dat tuturor vietile peste cap pentru cateva zile. Iar, ne-a zapacit pe toti din casa, ca e un ou la fereastra, noi stiind de aventura cu oul din ghiotz, care, nah, tot la fereastra era cantonat, insa la alta, am tot incercat sa ii explicam ca „uite, oul e acolo, nu acolo”, el – nu si nu, pana la urma ne-am lamurit ca saracul chiar facuse o descoperire si ca oul chiar era ou, in adevaratul sens al cuvantului.

Acum, daca tot am facut teasing pe blog la ce vor putea face saptamana viitoare copiii nostri in Herastrau, impreuna cu Dacia Plant si Asociatia Descopera Natura, am facut putin teasing si in-house. Asta mi-a trebuit, caci buna ziua am dat, belea mi-am capatat. Curiozitatea copilareasca nu are limite, iar de cand am inceput si eu sa imi revin din boala si sa stau din nou cu ei la povesti, sunt bombardata cu intrebari:

Ce vom face? Doar ne povesteste despre plante?  Ce ne povesteste? Ne arata? Ce ne arata? Dar ce e asa complicat sa plantezi? Ce este aia stiinta? Dar cate plante exista? Ce e aia planta vindecatoare? Si le udam? Le plantam noi cu mainile noastre? Dar le putem lua acasa? Ce facem cu ele dupa? Le folosim dupa ce cresc? Cand le culegem? Le bem doar daca suntem bolnavi?

Si toooot asa, fara oprire. Asa ca astept si eu cu o nerabdare din ce in ce mai mare sa inceapa Saptamana Altfel a celor de la Dacia Plant. Nu pentru ca s-ar opri tirul de intrebari. Ci pentru ca la fel ca si ei, vreau sa aflu cat mai multe. Ca toate intrebarile puse de Rebecca m-au facut sa realizez cat de putine lucruri stiu eu despre plante, deci am de gand sa profit! Si va sfatuiesc si pe voi sa faceti acelasi lucru :)