Ioana este o fetita de sapte luni jumate. In urma cu doua luni a fost diagnosticata cu retinoblastom la unul din ochi. Ce s-a facut deja pentru Ioana stiti fie din postarile mele mai vechi, fie de la ea de pe site, fie din pagina de licitatii, unde o intreaga comunitate de oameni pusi pe fapte mari au reusit sa stranga intr-un timp record o suma impresionanta. Ce au facut alti oameni „pentru” ea, deja iar e istorie, istorie trista, si e de competenta Politiei.


Ce poate nu stiti inca este starea ei actuala. Si pentru asta, va preiau ultimele postari ale mamei Ioanei/ale Codrutei (matusa Ioanei) trimise de la Tubingen, postari ce se afla public pe pagina de licitatii:

1 martie: 


6 martie: 

7 martie: 

24 martie:De multe zile vreau sa imi fac timp sa va spun si voua celor multi care ne-ati fost alaturi si ne sunteti situatia Ioanei. Am fost plecati la o clinica din Germania, la Tubingen acolo in urma investigatiilor fetita a fost diagnosticata cu retinoblastom bilateral,in ochiul drept o tumora de stadiu E si in ochiul stang doua tumori de stadiu B… Pentru ochiul drept nu s-a mai putut face nimic, tumoarea fiind foarte mare, iar la ochiul drept i s-a facut terapie arteriala -locala, iar rezultatul chimioterapiei o sa il avem doar intr-o luna, atunci vom stii cum au evoluat tumorile din ochiul stang. Din nefericire la ochiul drept tumoarea a invadat corneea si e nevoie de chimioterapie sistemica (generala);asadar vom pleca marti din nou la Tubingen pentru a incepe in 27 chimioterapia. Vor fi 6 sedinte de chimioterapie, una la 3 saptamani, pana la sfarsitul lunii august. Ioana va implini primul ei anisor in spital.:( Prin mijlocirea tuturor Sfintilor si cu bunavointa voastra,a oamenilor celor buni,credem ca suntem pe drumul cel bun. Ne-am fi dorit ca Ioana sa nu aiba nevoie de chimioterapie si de tratament in continuare iar banii ramasi sa salveze viata la inca un copilas… Costurile operatiei si a tratamentului au fost de 14000 de euro, dar din nou cu staruinta si cu mijlocirea Sfintilor am reusit sa obtinem un formular S2 care ne-a acoperit interventiile. Costurile chimioterapiei sunt de 30000 de euro dar la fel am reusit sa obtinem un folmural s2. Dupa aceasta perioada Ioana va avea nevoie de consult la cel putin 6 saptamani pentru ca aceasta boala sa poata fi tinuta sub control. De asemenea pentru ochiul scos are nevoie de proteze iar costul acestora este f mare iar perioada la care trebuie schimbate foarte scurta… Urmeaza o perioada foarte grea pentru noi si foarte costisitoare,atat sufleteste cat si financiar, Ioana trebuie sa aiba un meniu cat mai sanatos si bogat in vitamine…nadajduim in Dumnezeu ca prin rugaciunile Maicii Sale, a Sf. Nectarie si a tuturor Sfintilor mijlocitori vom putea trece cu bine peste tot. Pomeniti-ne si pe noi in rugaciunile voastre! Va multumim pentru tot. O sa incerc sa imi fac timp sa scriu exact cati bani au fost cheltuiti si cum…dar pot sa va asigur ca toti banii au fost cheltuiti pentru ca fetita noastra sa se poata vindeca…in linii mari in jur de 400 euro ne a costar avionul,1000 cazare + mancare, 500 de euro o transport( cu taxi sau masina inchiriata) ptr zilele in care a trebuit sa mergem cu fetita la operatie, consultatii,chimio, 300 proteza provizorie..nici o ch nu s a facut fara sa fie necesar nevoie… Va multumim ca ne sunteti aproape.”


27 martie: Azi Ioanei i s-a recoltat sange pentru inca o serie de analize si urma ca in locul in care a intepat o pentru recoltarea probelor sa ii monteze o branula pentru a nu fi nevoie sa o mai intepe si maine,dar nu s a putut.mMaine o sa ii monteze o branula in artera undeva la gat care o sa o aiba 5 luni ,pe toata durata chimioterapiei…e dureros pentru sufletul nostru dar avem incredere in Dumnezeu si Maicuta Domnului si Sfantul Nectarie ca totul va fi bine… Rugati va maine pentru noi!!!


28 martie (ora 19:20): Azi i s-a fost pus Ioanei cateter in artera undeva la gatut, a fost o zi grea, dar Ioana Slava Domnului a trecut cu bine peste toate…acum suntem in salon si suntem bine.nu stim inca cand vom fi externate de la chirurgie si internate la oncologie pentru chimioterapie…


Pagina de licitatii este in continuare deschisa, daca va face cu ochiul ceva, sau doriti sa donati, tot mecanismul este extrem de simplu. 

Puteti opta sa donati bani direct in conturile tatalui Ioanei (si o sa le scriu cu ditamai majusculele, caci acestea sunt conturile reale in care puteti depune bani pentru Ioana) sau sa incercati varianta de Paypal. 

Contul de euro: RO18INGB0000999903417024 
Titular: Gageanu Doru Florin

Cont in lei: RO12INGB0000999903064925
Titular: Gageanu Doru Florin
Banca: ING Bank Tg. Mures.


Puteti sa shareuiti povestea ei mai departe. Nu postarea asta neaparat, linkul original: www.ioanagageanu.ro

Povestea Ioanei este reala, dureros de reala. De la sperantele pe care parintii Ioanei le aveau cand au plecat la Tubingen si pana la cruda realitate a descoperirii faptului ca si cel de-al doilea ochi e afectat de tumoare, a operatiei de extirpare a ochiului cel mai afectat, a chimioterapiei pentru salvarea celui de-al doilea ochi, toate sunt reale. Ei trec printr-un purgatoriu acum, si nu vreau decat sa faceti un exercitiu de imaginatie, si sa 

Puteti, da, stiu ca o veti face. Va multumesc.

Deci,