UPDATE 29 martie: Se pare ca inclusiv fotografia Alexandrei Valentina a fost furata, si tot ce se poate sa fie un caz de furt de identitate si in situatia ei, doar Politia si timpul vor lamuri ceea ce s-a intamplat cu exactitate. Pana una alta un singur lucru este evident si de netagaduit: cineva a deturnat sume de bani folosind imaginea Ioanei si un cont fals cu nume fals asociat acesteia. 


UPDATE (comentariu de la unul din cititori, blogger): „Da. Deci e un caz clasic de furt de identitate si vrajeala, la greu, pentru prostii de pe FB.


Se-ntampla sa o cunosc personal pe „hoata” si va spun ca nu are nicio treaba cu chestia asta asa ca, mai usor cu poza pe scari. Mai mult, fata chiar stie gramatica.


Mai bine intrebati-va cum e ca niste jurnalisti retardati sa va lege imaginea de o frauda. 


Morom3t3″

UPDATE: Codruta este la Politie, depune plangere. Din surse, se investigheaza si in BRD, va tin la curent cu ce se intampla pe parcurs, cum aflu ceva. Astept sa imi dea informatii noi Codruta.

…pentru mine cel putin.

In urma cu mai putin de o ora aflam ca pe lumea asta exista fiinte care se hotarasc sa profite de nenorocirea unor oameni. Bine asta se intampla cam zilnic si cam la orice colt de strada, insa nu in acest fel.

Despre Ioana am scris de multe ori. Am scris despre boala ei, despre cum s-au strans bani intr-un timp record, despre cat de frumos s-a unit o intreaga comunitate in jurul Ioanei, despre cum faptele bune se rasplatesc, deoarece liantul in aceasta poveste, matusa Ioanei, Codruta Brustur este un om magnific pe care te poti baza la orice ora din zi si din noapte.

Ei bine, o persoana s-a gandit sa profite de pe urma povestii tragice a Ioanei. Asa ca a preluat fotografia ei, a pus un text, in care a modificat exact partile esentiale: contul si numele parintilor Ioanei cu alt nume si evident alt cont si s-a apucat sa o distribuie. Fotografia a circulat nestingherita, timp de o luna, a strans pana la momentul in care a ajuns informatia la noi, cei care stim POVESTEA REALA peste 13000 de share-uri. Nu vreau sa ma gandesc cati bani a strans in conturi in timpul asta. Chiar daca a fost un leu, leul acela este furat!

Iata dovezile hotiei.

PS: Pe Ioana o gasiti aici. Povestea adevarata, adevarata din pacate, caci nici unul dintre noi nu ne-am fi dorit ca un copil de numai sase luni care are toata viata inainte sa sufere de tumoare la ambii ochi.
In continuare, Ioana sa stiti ca are nevoie de ajutor, drumul pana la vindecare este lung, si vestile nu sunt fantastic de optimiste. Aveti conturile la ea pe pagina daca doriti sa o ajutati in continuare.

Codruta se ocupa in acest moment sa ii faca plangere la Politie, reclamatie la BRD astfel incat cine o fi in spatele acestui cont de Facebook sa plateasca, exact cum merita.

Si nu ma pot opri din a ma intreba, ce au facut oamenii astia de merita in continuare chinul asta. Dupa toata oroarea abatuta asupra lor, chimioterapie, lupta sa strangi banii, diagnostic din ce in ce mai descurajator, operatie, ca sa nu mai zic purgatoriul care inseamna o singura zi (!) petrecuta in spital cu un bebelus, pe care il puteti inmulti deja cu vreo 40 sau mai mult de zile, dupa chinurile astea prin care nu ar trebui sa treaca nimeni intr-o lume utopica si normala, chiar mai aveau nevoie si de asta?!?