A trecut o luna de la moartea lui Ionut. Intr-o prima faza a iesit un adevarat macel virtual al cainilor maidanezi, s-au organizat rapid si proteste, lumea s-a impartit pe subiectul cainilor maidanezi, in doua pe principiul etern „daca nu esti cu noi, esti contra noastra”.

Toata lumea s-a mai scandalizat o data in plus, si pe buna dreptate zic eu, cand eminenta cenusie a fotbalului romanesc le-a oferit celor doi parinti pentru consolare, doua bilete la meciul Romania – Ungaria, chiar a doua zi dupa inmormantare.

Consolarea nu au gasit-o acolo, caci evident ca nu au mers, insa au fost prezenti la Acces Direct in ziua cu pricina, sa isi spuna povestea. De fapt au fost prezenti cam la orice emisiune la care au fost invitati. Asta in timp ce copilul lor cel mare trecea prin una din cele mai dificile traume umane cu putinta: sindromul supravietuitorului. Dovada cam o saptamana mai tarziu cand au internat copilul la Bagdasar pentru stres post-traumatic si terapie.

In tot acest timp s-a derulat sub ochii nostri o psihoza generalizata, din toate partile, imagini cu caini omorati, demonstratii ale iubitorilor de animale, politicieni dornici sa castige ceva capital politic si pe acest subiect.

S-a votat legea maidanezilor, s-a jucat alba neagra cu un referendum complet inutil, s-a venit cu teorii nebunesti, ba un violator, ba un caine de lupta nu cinci maidanezi, s-a deschis dosar, au fost audiati de la vladica pana la opinca.

A aparut inregistrarea camerelor in zona cu pricina. Tulburatoare imagini, va spun cu mana pe inima. Sa vezi doi copiii cum alearga singuri pe o alee, fara nici un adult in zona, cum dispar undeva in planul indepartat si NU este absolut nimeni care sa alerge dupa ei, ei bine, asta da dovada cui apartine vina. Si este, iertati-ma, strigator la cer.

Da, a fost o serie de erori in lant, de intamplari care, luate separat, ar fi putut fi caracterizate ca fiind inofensive, insa care au contribuit substantial la toata aceasta tragedie. Insa pe adevaratul vinovat il aveti acolo pe imaginile cu pricina. Sau, mai exact, nu il aveti acolo, desi acolo ar fi trebuit sa se afle.  Si in continuare, aud doar sporadic vorbindu-se despre vina bunicii, aud doar ca „va trai toata viata cu asta in suflet” insa nu aud nimic inca despre o punere sub invinuire. Nu aud pe nimeni zicand ceva de „neglijenta criminala” sau „omor din culpa”.

Oricum, se vor mai intampla multe, e departe de a se fi terminat. Totusi, punctul culminant de greata l-am resimtit in momentul in care am aflat ca sotii Anghel vor sa ceara despagubiri de un milion de euro pentru moartea lui Ionut. Inca nu stiu daca s-a confirmat informatia asta, sper sa nu fie totusi adevarata :(