Stiti ce este cel mai complicat cand ai trei copii, care acopera o plaja de la 3 ani la 8 ani?

Sa gasesti intr-un interval dat de timp, un loc in care sa ii poti duce pe toti trei, si fiecare dintre ei sa faca o activitate potrivita varstei. Credeti-ma este ceva ce se apropie de conceptul de utopie.

Acum doua sambete pot spune ca ne-am descurcat onorabil la Lumea lui Momo, in weekendul dedicat dovlecilor, desi am avut un decalaj de o jumatate de ora intre atelierele pe care le ochisem, si am terminat prin a avea trei copii la atelierul dedicat copiilor intre 2-3 ani, si trei copii la atelierul dedicat copiilor peste patru ani. Am avut parte si de niste doamne (cele care tineau atelierele) extraordinar de empatice si dragute si intelegatoare, care aproape ca m-au „certat” cand am avut tentativa de a-i scoate pe cei mari de la atelierul de „bebelusi” (cum a zis David).

Sambata asta ne reintoarcem la Lumea lui Momo, insa acum o vom face stiintific :) Au trei ateliere, pe trei grupe de varsta, 2-3 ani, 4-6 ani si 7-13 ani, toate pe acelasi subiect, cu ceva in plus. Mai exact sunt niste ateliere aniversare, ocazionate de implinirea a doi ani de cand sunt ei pe lumea asta, si se lasa si cu tort din partea casei si cu limonada si alte surprize.

Bun, atelierele sunt de papusi, insa nu vad absolut nici un impediment, ba chiar vad numai plusuri, daca e sa privesc din perspectiva faptului ca am doi baieti si „doar” o fata. Si cand spun ca vad numai plusuri vorbesc foarte serios. Se vor juca, vor crea ceva interesant, vor porni de la niste obiecte disparate si vor vedea cum prind viata in mainile lor, in urma unei succesiuni de actiuni. E mai putin important rezultatul, cat este drumul parcurs pana la rezultat.

Mergand mai departe pe firul logic, am cam obosit de toata separarea asta pe sexe cu care suntem bombardati zilnic de la bleu pentru baieti si roz pentru fetite, pana fetitele se joaca cu papusi, baietii cu masinute.

Asa ca, indiferent ca aveti fata sau baiat, un copil, sau doi, sau trei, si toti au varste diferite si daca vreti sa ne vedem sambata, puteti sa va inscrieti si voi la atelierele din Lumea lui Momo, se lasa cu desert si suflat in lumanari. Si cu distractie (asta o pot garanta si eu, ca am testat-o pe pielea mea!).

Atelierele incep la 11:00, detalii complete aveti aici, pe blogul Lumea lui Momo, plus pagina de eveniment pe Facebook, careia puteti sa ii dati join si share si ce mai vreti voi :)