Tocmai ce eram atat de prinsa de spiritul Craciunului si de bolile care ne zapacesc, ca stateam in fata ecranului, dorind sa scriu ceva si nu aveam inspiratie. Pana am dat peste acest articol, mai vechiut de altfel.

In caz ca nu v-ati intersectat inca cu Radu F Constantinescu, aflati ca este genul de blogger dupa care suspina o multime de puicute. Eu nu. In fine, traim intr-o tara libera, unde e loc pentru oricine si orice opinie, cred ca suntem de acord cu totii pe subiectul asta, nu-i asa? I-am citit din texte, pentru ca vreau nu vreau, dau peste ele, ca sunt distribuite la greu de persoane din lista mea. Pentru mine sunt funny. Nu pot spune ca mi-am pierdut iremediabil orice urma de melancolie, visare, romantism si asa mai departe, slava Domnului, am din plin, dar omul asta chiar ma distreaza. Are un fel de-al lui, un stil literar aparte, cu propozitii scurte in care de fapt nu spune nimic, fiindca daca stai sa le diseci un pic sunt complet golite de substanta. Si prinde al naibii de bine la public.

Ultima gaselnita descoperita este, dupa cum ziceam mai sus articolul cu pricina. Din care aflam de la primul punct ca „Vorbele nu sunt cea mai sincera forma de apreciere. La omul iubit faptele, la job e salariul. Ok, man. Fix salariul e cea mai sincera forma de apreciere. Daca nu ai aflat pana la varsta asta, iti spun eu: salariul este o forma de motivatie extrinseca. Asta inseamna ca are efect pe termen scurt. Deci pica din start ca forma de apreciere. Motivatia intrinseca este aia care te face sa iti faci jobul bine si sa il faci cu reala placere si pe termen lung, nu suma care e trecuta pe fluturasul de salariu la finalul lunii.

La punctul doi aflam ca nu traiesti cu adevarat decat intre 17 si 50 de ani. Pana la 17 ani nu ai viata, dupa 50 de ani esti deja perimat. S-a inteles, nu?

La punctul trei aflam ca e bine ca prietenii sa te minta. Altfel nu iti mai sunt prieteni. Direct din putul gandirii.

La punctul patru mai ca as fi de acord cu el, divortul chiar nu e un esec si pana la urma fiecare este responsabil pentru alegerile pe care le face. Asta pana sa ajung la partea cu „atunci esti o vaca”. Asta e din aceeasi categorie cu aia care spun „dar de ce stai cu el, daca te bate?”. Nu-i asa, e simplu? Da vina pe vaca.

La punctul cinci, aflam ca sa stai in randul lumii e o nefericire. Pentru cine? Pentru tine? Fiecare isi alege singur fericirea. Daca pentru unul fericirea inseamna linistea oferita de conformism, de ce ai sti tu mai bine decat respectivul ce e mai bine pentru el?

La punctul sase aflam ca fericirea nu e o obligatie. Deci anulam punctul cinci. Iar pentru Radu F. Constantinescu, fericirea inseamna orgasmul. Grow up, baiatul lui mama!

La punctul sapte face o incercare de schema logica si ajunge la un simulacru de Freud.

Gata. Nu am dat share, insa ti-am dedicat un articol intreg, draga Radu F. Constantinescu!

Iar noi, un cantecel vesel sa cantam :)