Copiii-s la Sinaia acum. Doi dintre ei doar, fiindca zana rupe partiile in doua prin Poiana. Noi doi, ca huhurezii la Bucuresti, „lost in translation” ca sa am o exprimare plastica.

I-am lasat la Sinaia cu inima stransa, fiindca nu mai departe de duminica, pe la zece seara, David a executat un full contact cu muchia de la tablia patului, in zona dintre buza superioara si nas, care s-a soldat cu mult sange, plansete si un fren facut ferfenita. Si daca in seara cu pricina, dupa calmarea spiritelor, am decis sa nu chem salvarea, a doua zi m-am prezentat totusi la Spitalul din Sinaia, ca sa fiu sigura ca e totul in regula. Slava Domnului, chiar a fost in regula, frenul se va suda in timp, dupa cum m-a asigurat chirurgul de acolo.

David s-a uitat incruntat la toti doctorii si toate asistentele, pe care i-am prins (cred) intr-o zi foarte foarte relaxata, noi fiind singurii pacienti de acolo, motiv pentru care asistentele au stat mai mult calare pe el, intrecandu-se care de care in dragalasenii, doar-doar i-or smulge vreun zambet. Au reusit pana la urma sa ii smulga un „Nu imi place aici la voi” si un „La revedere” la final.

Pentru „La revedere”-le acela l-am rasplatit cu o vizita la Penny, de unde copilul meu drag si serios si-a ales niste conserve de sproturi. Nu tu ciocolata, nu tu altceva. Sproturi si hering in ulei.

Raducu a privit scena de duminica seara cu niste ochi mari, a stat numai printre picioarele mele, sa vada el totul, insa neasteptat oarecumva din partea mea, nu a avut nici o vorba buna sau o mangaiere pentru fratele mai mare. In schimb, Rebecca (inca nu plecase sa cucereasca Sulinarul) mi-a fost de mare ajutor, avand o stapanire de sine si o viteza de reactie apropiata de a mea.

Eu le-am avut pe toate astea, insa realitatea era ca tremuram toata in sinea mea. Ca era un talmes balmes, ce sa verific mai intai, cum sa il palpez, ce sa urmaresc, ce am de facut, cum sa il linistesc. Ca cu fiecare incurajare pe care o scoteam pe gura pentru David, mai imi spuneam si mie inca cinci. Cu atat mai mult cu cat intamplarea s-a produs la douazeci de centimetri de persoana mea (eram patru fiinte intr-un pat).

Da, daca as putea i-as opri din toate explorarile lor, din toata inconstienta asta a lor, spre care ii mana curiozitatea. I-as baga intr-un glob unde sa fie in siguranta. Dar stiu ca asta este la mine, ca fricile sunt la mine, nu sunt ale lor. A lor e lumea intreaga.

Stiu ca vor mai fi multe episoade de genul asta, am un feeling ca abia am pornit-o pe drumul acesta anevoios, si-s mica, si-s speriata si mi-e mie frica, pentru mine dar mai ales, pentru ei si tare as vrea sa gestionez toate astea cumva, ca un adult, adultul care se presupune ca am devenit.

Voi cum le faceti fata?