Stiu ca v-am cam innebunit la cap cu Conferinta „Parenting prin ochii copilului”, si o voi mai face. Motivele sunt multe, fiindca dincolo de faptul ca sunt implicata la un alt nivel, ceea ce poate implica o doza de subiectivism si avant din partea mea (insa de acelasi avant am dat dovada si la conferintele de parenting ale anului trecut fiind un participant la fel ca oricare altul – dar un participant cu blog) am si o cunoastere mult mai buna a celei care va sustine parte din conferinta – Urania Cremene. O cunosc, am vazut-o in actiune, nu o data, ci in nenumarate randuri.

Ok, trecand peste acest aspect, cel mai important motiv pe care vreau sa il evidentiez inainte de toate este ca, la fel ca si la conferintele trecute, organizate de Monica Reu sau Otilia Mantelers, am crezut din inima in mesajele transmise, atat acolo, cat si acum, la conferinta Uraniei Cremene si a lui Jody Pawel.

Nu am crezut orbeste, am ascultat insa mult, cu urechile palnie, am citit mult, si am trecut prin filtrul gandirii mele si prin filtrul propriilor experiente din ultimii opt ani de zile si trei copii.

Stiu ca mai am mult de invatat, stiu ca trecem acum prin niste perioade complet noi, pe care nu le-am mai experimentat. Asa ca, daca problemele unor parinti cu un copil de doi-trei ani sau cele ale unor parinti cu un copil de cinci ani, ma pot face sa zambesc, apai ma fac sa zambesc pentru ca:

1. am trecut deja prin ele, o data, de doua ori de trei ori, de fiecare data cu experiente diferite
2. nici o secunda nu am crezut ca stiu tot, ba dimpotriva, mi-am luat acea doza de „Nimic nu stii, Bogdana” si am cautat sa aflu, sa stiu, sa invat de la acei oameni care stiau mai bine ca mine. In speta, oameni care stiu cu ce se mananca parentingul. Si am luat de la ei ceea ce mi s-a parut ca se potriveste.

Ca sunt o mama mai buna in urma acestui asiduu proces, habar nu am. Asta nu o vor putea spune decat copiii mei peste un numar de ani. Ce stiu insa, este ca sunt o mama mult mai informata, o mama care si-a constientizat propriile lipsuri si care a vrut si vrea in continuare sa se dezvolte si odata cu ea sa se dezvolte copiii ei.

Pana la urma, mesajul transmis din cele patru directii principale existente la ora actuala pe aceasta piata autohtona a cursurilor de parenting este similar si este indisolubil legat de ideea de a creste viitori adulti empatici, puternici din punct de vedere emotional, increzatori in ei si in propriile forte, cu stima de sine si nu imagine de sine, ceea ce noua, generatiilor trecute ne-a cam lipsit.

Nu generalizez, nu spun ca toti am fost vitregiti de aceste elemente de baza ale zonei emotionale, insa in marea noastra majoritate cam asta am patit. Nu mai conteaza cine sunt vinovatii, este complet irelevant in contextul de fata, ce este important este ca multi dintre noi am constientizat si am inceput sa schimbam lucrurile astea atat in noi, dar mai ales in relatia cu copiii nostri.

Si e bine. Comparandu-ma pe mine acum cinci ani de zile cu mine, cea de azi, stiu ca nu as fi ajuns aici daca nu ar fi fost toate aceste cursuri si conferinte de parenting la care am participat. Nu este bullshit, este propriul adevar. A rezultat un „eu” mult mai intelegator, mult mai concentrat pe nevoile copiilor, pe cea ce sta in spatele unui urlet sau a unor mofturi, am invatat sa vad, am invatat sa privesc prin ochii lor, am invatat cum sa relationez cu ei si lista poate continua mult si bine.

Asa ca, nu va spun asta doar in ceea ce priveste evenimentul acesta care este peste noua zile, ci in ceea ce priveste orice eveniment viitor (caci spre bucuria mea vor mai fi multe de acest fel), nu pierdeti nici o oportunitate de acest fel.

ROI-ul nu se va vedea imediat, insa credeti-ma ca este acolo si este incomensurabil.

Nu luati nimic de bun, treceti totul prin gandirea proprie, puneti-va intrebari. Totul e sa aveti deschiderea de a le incerca. Nu aveti aproape nimic de pierdut, aveti numai de castigat.

In ceea ce priveste conferinta, am cateva vesti bune:

1. Exista Breastfeeding Corner, chiar in sala conferintei, deci proaspetele mamici isi pot lua bebelusii nestingherite cu ele la conferinta.
2. Exista Play and Crafts Corner, si va functiona pe toata durata conferintei. Vor fi ateliere de la Lumea lui Momo si jucarii de la Marvelous Store.
3. Conferinta beneficiaza de un parteneriat cu totul si cu totul special, cu voluntarii de la Fundatia Tineri pentru Tineri. Vor fi acolo copii, adolescenti frumosi, responsabili, modele demne de urmat. Eu una abia astept sa ii cunosc, ca nu am auzit decat povesti frumoase despre ei. 
4. Masa de pranz este asigurata pentru toti participantii care aleg ambele module.
5. Puteti sa va inregistrati si pentru un singur modul, cel care vi se pare ca vi se potriveste cel mai bine. Detalii aveti in program.

Si daca astea nu au fost indeajuns, va ofer o reducere de 15% la orice inscriere, din partea blogului. Pentru ca ma cititi :) Tot ce trebuie sa faceti este sa mentionati in formularul de inscriere acest aspect.

Ne vedem acolo? :)