Nu s-a stins inca ecourile de la ultima conferinta de parenting, si iata ca va anunt un alt eveniment dedicat aceluiasi subiect delicat si generator de discutii aprinse. De ce este delicat? Fiindca toata lumea are opinii, convingeri si pareri diferite, si de cele mai multe ori se lasa cu scantei.

In privinta asta, unul din cele mai valoroase lucruri pe care le-am invatat eu de cand sunt parinte este ca trebuie sa am mereu mintea deschisa la ce este nou pe acest subiect si sa imi iau din fiecare curent, trend, teorie ceea ce mi se pare ca mi se potriveste cel mai bine. Mai mult, am ales sa le impartasesc aici pe blog, in mod egal, astfel incat fiecare sa isi poata lua la randul sau ceea ce i se potriveste cel mai bine sie insasi, copiilor sai, si asa mai departe.

Din tot ceea ce am citit in ultimii ani, din toate conferintele la care am participat, conferinte ce au avut in prim plan cresterea si educarea copiilor, am realizat ca de fapt toate aceste teorii se completeaza reciproc, nu se anuleaza absolut deloc si sunt valoroase, pentru ca schimba perceptia asupra felului in care ar trebui sa ne crestem copiii, in concordanta cu vremurile in care traim.

Ziceam ca va anunt un alt eveniment. Este vorba de Conferinta Antoniei Noel, care se va tine pe 19 martie 2013, la Hotel Novotel, incepand cu ora 19:00.

Tematica conferintei abordeaza aspecte legate de:

– comunicarea relationala cu copiii
– gestionarea comportamentelor atipice
– ascultarea nevoilor si dorintelor copiilor
– diferentierea mesajelor copiilor si registrele în care acestia ne vorbesc
– constientizarea dimensiunilor parentale (rolurile de mama/tata) si functiile lor

Este un program destul de ambitios, sper sa fie indeajuns timpul pus la dispozitie pentru a acoperi toate subiectele!

Antonia este consultant in comunicare relationala, trainer de dezvoltare personala, practician in metoda „Espere”, a binecunoscutului Jacques Salome si cel mai bine se prezinta chiar ea, pe site-ul ei:

” Când voi fi mare, voi avea dialog ” mi-am spus la vârsta copilariei, dornica sa pot comunica altfel decât o faceau parintii mei. Dupa treizeci de ani, am reusit sa gasesc calea catre propriul centru, pentru a afla centrul întregii existente. Am învatat sa comunic altfel, sa am dialogul la care visam.
Aceasta cale e unica si apartine fiecaruia. Oricine are dreptul sa descopere ce e mai bun în el, ceea ce-l poate ajuta sa evolueze în întelegerea fata de semeni si sa-si îmbunatateasca relatiile cu cei din jur. Insa nu oricine este gata sa accepte ca schimbarea provine din interior si ca ceilalti sunt adesea, doar acea oglinda care ne permite sa ne vedem cu partile noastre bune si mai putin bune.Iti propun sa te gândesti ce-ti doresti cu adevarat, iar daca drumul spre a comunica mai bine cu ceilalti ti se pare anevoios, eu sunt aici pentru a te asculta, întelege si ghida pe acest nou drum.

Pe Antonia am vazut-o pentru prima data vorbind anul trecut, aveti cateva extrase din prezentarea ei de la Joc-Comunicare-Conectare aici, si ascultand-o am inteles ca in relatia cu copiii mei faceam o confuzie neintentionata, insa destul de importanta, intre nevoi si dorinte. Nu ma gandisem pana atunci ca ar fi o diferenta intre ele, de fapt nici nu imi pusesem problema in felul acesta.

Pana la urma, aici vad eu marele castig al mersului la evenimente de acest fel, fiindca fiecare in felul sau ne face constienti de niste actiuni, cuvinte, mentalitati, convingeri preluate din familiile noastre, din mediul in care traim si care de cele mai multe ori nu sunt cele mai bune.

Va mai spun doar ca azi este ultima zi in care va puteti inscrie si puteti beneficia de un pret redus, de 60 de lei, de maine pretul unui bilet va fi 70 de lei, iar direct la fata locului va fi 80 de lei.

Pagina evenimentului o aveti aici, formularul de inscriere aici. Si m-as bucura sa ma vad acolo cu cat mai multe dintre voi!