812V634999De ceva vreme ne tot bate un gand sa le luam copiilor un animal de casa. Suntem in discutii, eu una nu exclud nici una din cele doua variante disponibile: canina si felina, in schimb Radu este pro-canina.

Si ma gandeam zilele trecute ca si aceste doua specii sunt supuse unor etichetari, as zice eu, false: cainele este loial, pisica e perfida. Cainele iti raspunde afectiunii, pisica se iubeste doar pe ea insasi. Iar lista, dupa cum se poate vedea din imaginile alaturate este interminabila si a generat un intreg folclor pe acest subiect.

 

Dogs-Vs-Cats_o_91446Nu intelegeti din asta faptul ca Radu e avocatul cainilor iar eu al pisicilor. Pur si simplu eu nu exclud ideea de a avea ca „pet” o pisica, pe cand el cam da :)

Mai sunt si alte diferente: eu nu am avut in viata mea un caine, Radu a avut, si stie foarte bine cum este cu legatura asta care se creeaza intre om si animalul sau. Eu nu pot decat sa o banuiesc.

Tot ce am avut eu a fost o pisica, abandonata cu puii ei si adunata de pe strada. Primul pui deja murise, al doilea a mai supravietuit pana la vizita la veterinar. Si am ramas cu ea, si-a stat cu mine pana i-am gasit un stapan, adica vreo trei saptamani. Am avut ceva peripetii cu ea, insa imi amintesc si acum cat de lipicioasa, dragastoasa era si dornita de afectiune, exact invers de cum umbla vorba cu ele. Ah, si am avut chinchilla, dar zau, asta nu se pune :)

f95c3_funny-pictures-cat-owners-minds-vs-dog-owners-minds1

Privind din perspectiva logica si rationala, un animal in casa ar fi ultimul lucru care ne-am mai trebui, fie el catel sau pisica. Privit din perspectiva emotionala, am certitudinea ca nu ar face altceva decat sa ne completeze vietile, si aici merg tot la nivel intuitiv pe mana lui Radu si pe labutele rasei canine. E ceva dincolo de cuvinte si intr-un fel tanjesc sa vad si eu o relatie similara intre copiii mei si un pet, cum vad zilnic la mommasgonecity si la ai ei Theo and Beau <3

So, voi ce ziceti? Caine sau pisica?