Zilele trecute am primit de la Hochland filmuletul de mai jos, si m-am simtit ca si cum as fi calatorit din nou acolo. M-am surprins zambind cand i-am vazut pe copii urcand dealul din spatele fermei si m-am bucurat sa il vad pe Csaba, care ne-a facut un tur minunat al Sighisoarei by night (pacat ca a fost mult prea scurta „vacanta de lucru”).

Filmuletul urmeaza intr-o alta forma, traseul facut de noi in vizita noastra la Sovata si as zice ca e infinit mai reusit, decat daca ar fi fost facut cu noi ca protagonisti, fiindca cei doi pusti sunt super cute!

Long story short, e vorba de prima oprire la ferma (mi-am reamintit gustul dulceag al laptelui proaspat muls), vizita in fabrica, cum am facut cate o degustare si din casul neoparit si din cel oparit, si ne-am fi lungit mai mult la degustare, ca sunt incredibil de gustoase ambele variante, si tot traseul pana la iesirea cascavalului din fabrica (si noi odata cu el)

Ce sa mai zic, ca m-a luat valul si le-am aratat si baietilor filmuletul :) si pana aici mi-a fost, ca mai intai au fost un pic descumpaniti, intrebandu-se “cand a fost mami plecata de acasa?!” – semn ca musai sa mai plec, ca nu se supara nimeni :)

Dupa care hlizeala maxima, „ia uite vacele”, “ce mananca vacele?”. Raducu si-a amintit de pozele facute de mine, pe care le-am aratat eu la intoarcerea in Bucuresti, cu vitelusii… Mami, dar unde sunt puiutii? De ce nu sut si ei acoio?!?“

“mami, si eu vreau sa pun mana pe o vaca, pot?!” si la un moment dat am inceput sa regret ca le-am aratat filmuletul.

Ca au inceput cu tirul doi de intrebari:

  • “dar noi de ce nu am fost?! De ce ai mes numai tu si nu ne-ai luat si pe noi” – well, mami a fost acolo in interes de serviciu, a muncit acolo, yeap, right!,
  • “Mami, ne duci si pe noi acolo?!” sau varianta care nu lasa loc de invartit: “Mami, cand ne duci si pe noi acolo!?” semn ca David a inceput sa se prinda cum vine treaba cu nuantele si subtilitatile de exprimare ale limbii romane.

Si acum, pe bune, chiar au dreptate, Hochland, cand deschizi portile? Dar larg de tot! Ca in zona, in Sovata abia asteptam sa mai mergem, deja am mai fost pe acolo, nu stiu daca baietii isi mai amintesc, dar noi sigur da!

Dupa care a venit intrebarea care mi-a pus capac: “Mami, de ce nu mai avem cancaval in figidei? Vau cancaval acum!”. Si uite asa a ajuns mami la magazin sa mai cumpere cascaval, totul pornind de la un filmulet.  Dar le dau dreptate, u eun must have in frigider, ca e bun, si gustos, si cremos, nici prea-prea nici foarte-foarte, nitel sarat si dulceag, numai bun de devorat.

PS1: V-a placut filmuletul?

PS2: eu sunt curioasa ce aveau copiii in rucsacele, ca nu s-au despartit de ele :) o fi fost cascaval?