Maria Iurievna Șarapova. 

Parintii ei s-au mutat dupa accidentul de la Cernobal, undeva in Siberia iar dupa niciun an au mai trecut printr-o mutare, in Niagan, unde s-a nascut si Sarapova. Cand avea 7 ani a plecat doar cu tatal ei in SUA, cu 700 de dolari imprumutati de pe la familie si prieteni, mama ei urmandu-i doi ani mai tarziu. Niciunul dintre ei nu stia o boaba engleza.

Fast forward, 20 de ani mai tarziu: dincolo de toate criticile legate de stilul ei de a juca (inclusiv folosindu-se la maxim de pauzele permise de regulament, ceea ce nu e tocmai kosher, dar nici ilegal nu e), dincolo de toate sunetele care te fac uneori sa iti doresti sa vezi meciurile ei cu sonorul pe mute, Sarapova este numai si numai de admirat. Este tenace si de o ambitie cum rar mai gasesti printre jucatoarele din ultimul val (Simona nu se pune :)), este talentata, nu cred ca poate cineva sa conteste asta si are un corp care parca este sculptat.

Nu este de mirare ca e una din cele mai cautate sportive de catre branduri, pentru a fi imaginea lor. Iar ultimul brand cu care s-a asociat este chiar AVON, devenind ambasadoarea celui mai nou parfum Luck. Pentru ca, de ce nu, pe langa tone de ambitie si transpiratie, si munca asidua, renuntari si eforturi uneori supraomenesti, mai ai nevoie si de putin noroc.

Trivia: primul care i-a oferit o racheta de tenis a fost Aleksandr Kafelnikov, tatal faimosului Yevgheny Kafelnikov.  O mare parte din banii pe care ii doneaza se duc cu predilectie spre proiecte legate de Cernobal. Ah, si o admir si mai tare de cand a declarat ca e dispusa sa renunte la cetatenia rusa.

O poveste destul de completa a vietii ei aveti pe Wikipedia.

Mai jos aveti si cateva extrase din comunicatul de presa. Eu nu mai zic altceva decat ca imi place mult de tot duo-ul acesta dintre AVON si Maria Sharapova :)

parfumuri 2Maria Sharapova se alătură AVON, ca ambasador al noului parfum Luck, într-unul dintre cele mai puternice parteneriate ale anului. “Cu cât lupți mai mult pentru ceea ce îți dorești, cu atât ești mai norocos, pentru că tinzi spre obiective din ce în ce mai ambițioase”, spune Maria, tenismenă renumită, antreprenor, filantropistă și imaginea Luck.

Dedicat celor care cred în șansa lor, AVON Luck a fost creat pentru a celebra încrederea în forțele proprii, în posibilitățile infinite și întâmplările minunate ale vieții.

Apa de parfum Luck FOR HER, face parte din categoria floral – oriental. Citricele, notele de regina noptii si acordurile de lemn de santal creaza o compozitie fascinanta, care devine secretul atitudinii de invingatoare. Pret: 75 de lei.

Apa de toaleta Luck FOR HIM, din categoria lemnos- aromata. Notele sofisticate de nucsoara, arome condimentate de piper roz si floare de labdanum se impletesc armonios intr-o aroma perfect echilibrata. Pret: 75 de lei.

Cele doua produse sunt disponibile incepand cu data de 2 octombrie.”