Vineri mai pe dupa amiaza cand, in sfarsit, se calmase vanzoleala in casa intru si eu sa imi fac o baie. Si pe cand eram eu cu samponul pe cap, vine Reta (bona) la mine si imi zice:

„Mami, e un curier la usa”

„ok, e ceva de platit?” intreb eu, desi stiam ca nu am ce sa platesc ca nu comandasem nimic, din cate imi aminteam.

„Nu, nu e nimic de platit, dar intreaba daca aici sta doamna Mitus, ca are un tort pentru ea. Stii vreo doamna Mitus?

„Stiu o doamna Mitrus, nu Mitus.”

Se duce la curier, se intoarce cu confirmarea, e Mitrus, intr-adevar.

10685542_10203736496187617_1843611412897787347_nIi spun sa ii transmita sa astepte, opresc apa si plina de clabuc, iau telefonul sa o sun pe Mitrus, sa ii spun ca o asteapta un curier cu un tort la mine acasa. Descopar ca nu am telefonul ei, dau sms la Mamica Urbana (ea este mamica noastra a bloggeritelor, liantul care ne leaga), intr-un final imi da ea sms inapoi cu numarul lui madame Mitrus. Madame nu rapunde, o iau prin invaluire si pe facebook. Ma arunc intr-un prosop, o chem pe Reta, ii spun sa ii zica curierului sa astepte pana dau de ea, Reta imi zice ca curierul a coborat sa verifice adresa, baietii mei jelesc dupa curier, ca erau si ei la usa si voiau ce avea curierul in cutie. Reta imi povesteste ca nu ia putut tine deoparte,  ca trageau de bietul om, ca vor ei tortul, Raducu zicea ca el stie ca acolo e un tort in forma de iepuras si ca pentru el este tortul, ce mai, jale si tristete.

In continuare Mitrus nu raspunde, dar se intoarce curierul triumfator: era corecta adresa, citise doar destinatarul gresit, Mitrus era cu un rand mai jos.

Copiii sunt in extaz, in cutie chiar era un tort si chiar semana a iepuras, ceea ce ma face sa il banuiesc pe Raducu de puteri supranaturale si vedere cu raze „X”. Am reusit sa ii fac si-o poza, inainte sa fie devorat (deja isi bagasera degetele in ochii iepuroiului).

Si-am incalecat pe-o sa….

PS: Ulterior am primit si comunicatul oficial, si-am aflat si cine se ascundea in spatele mastii de ciocolata.

„Steven Univers”, o nouă comedie animată produsă în studiourile  Cartoon Network, va avea premiera în România miercuri, 8 octombrie, începând cu ora 16:25. 

Serialul ne spune povestea gardienilor magici, Nestematelor de Cristal, şi a lui Steven, „fratele lor mai mic”, care apără planeta de răufăcători. Steven este un băiat energic şi pozitiv care încearcă să-şi descopere superputerile. El este hotărât să devină erou, la fel ca Nestematele. Aflat pe jumătate în lumea reală şi pe jumătate în lumea magică, Steven reuşeşte câteodată să intervină în misiunile Nestematelor şi magia acestora se prăbuşeşte în viaţa sa. Dar, indiferent ce se întâmplă, Steven are un zâmbet pe buze, chitara în mână şi o glumă în buzunar.

Nestematele de Cristal, gardienii autoproclamaţi ai universului, sunt o adevărată familie. Granat este un lider puternic şi disciplinat, Perlă este perfecţionistă şi tânjeşte după o ordine logică, iar Ametist este pragmatică şi, totodată, butoiul cu pulbere a grupului.

Deci: „Steven Univers” va avea premiera în România azi, 8 octombrie, şi va putea fi urmărit de luni până vineri, de la ora 16:25.