Nu suntem cei mai sanatosi de pe lumea asta, insa sunt deseori intrebata daca si ce le dau copiilor. Ma feresc sa dau sfaturi, asta pentru ca nu sunt de profesie si nu am expertiza, dar mai ales pentru ca am trei copii care, de fiecare data cand se imbolnavesc, au manifestari si simptome complet diferite. Rebecca face amigdalite, David face brosite, Radu face laringite, asta ca sa dau numai un exemplu in care prind toti trei aceeasi viroza de sezon. Virusul se duce in trei locuri diferite, acolo unde gaseste spatiu fertil, din pacate. Eu, cat am fumat, am facut numai pneumonii. Cat nu am fumat, laringite cat cuprinde.

Totusi, semnele de raceala din ultimul an le-am cam „dovedit” cu cateva produse:

1. Spray-ul de gat cu Propolis (il recomand doar pentru adulti :)). mai e si o varianta de kinderi, dar nu stiu cat de eficienta este (gustoasa sigur e ca am avut-o in casa!)

2. Siropurile de la Prisaca Transilvania sau cele de la Steaua Divina, la fel de bune oricare din cele doua . Un top personal: muguri de pin, muguri de brad, ghimbir, catina si last, but not least, merisoare

3. Antigrip de la Dacia Plant. NUMAI pentru adulti, si intelegeti de ce daca cititi ingredientele:

  • alcool etilic 50% vol.; apă purificată; ardei-iute (Capsicum annuum) – fructe (20%); coriandru (Coriandrum sativum) – fructe (17,5%); cuişoare (Eugenia caryophyllus) – muguri florali (17,5%); fenicul (Foeniculum vulgare) – fructe (17,5%); echinacea (Echinacea purpurea) – părţi aeriene (10%); ceapă (Allium cepa) – bulbi (10%); scorţişoară (Cinnamomum zeylanicum) – scoarţă (7,5%).

L-am vazut de curand si sub forma de sirop, insa eu cred ca il prefer in continuare ca tinctura.

4. Tinctura de propolis. Amestecata cu miere e o nebunie.

5. Biosept, pentru copii. Se poate da si pe termen mai lung, cu pauze de cate o saptamana-doua intre cure, in perioadele cu raceala. Este si in varianta de capsule pentru adulti. In afara acestor perioade este excelent siropul pentru imunitate.

6. Catina cumparata si congelata sau amestecata cu miere. Asta nu prea are succes la ei, insa scopul scuza mijloacele, asa ca reusesc cumva sa ii fac sa manance cate o lingura pe zi. E o perioada perfecta acum, zilele trecute am vazut munti de catina pe DN. Aici aveti o reteta extrem de simpla de sirop de catina si miere facut in casa.

7. In cazul meu au facut miracole baile fierbinti in care am pus un amestesc de ulei esential de tea-tree si de eucalipt. Acum depinde si de voi, cat suportati de fiarta apa.

Voi ce mai folositi?