„Un text a-feminist, in care maternitatea nu este nici glorie, nici martiriu, Selfie in oglinda reinstaureaza statutul de cool al feminitatii simple, neinzorzonate mediatic sau ideologic.”

Selfie in oglindaCand am primit invitatia sa vorbesc la lansarea cartii scrisa de Raluca Marchis habar nu aveam despre ce e vorba in carte si cu toate astea feeling-ul, instinctul mi-a zis ca trebuie sa spun „DA”. Stiti, noi mamele ne cam bazam pe instinctul asta, si chiar daca e cineva care sa va spuna ca e over rated, eu va zic ca omul va vinde gogosi si habar nu are despre ce vorbeste.

Dupa ce s-a potolit exuberanta initiala m-am dus pe site sa vad totusi despre ce e vorba si in ce ma aruncasem cu capul inainte, am gasit fraza cu care am inceput articolul si-am inteles ca, din nou, instinctul meu si-a facut treaba bine.

Fiindca, in esenta, cam asta este si viziunea mea despre maternitate. Maternitatea e mersul firesc al lucrurilor de cand e lumea. E cel mai banal lucru de pe lumea asta si totusi cel mai miraculos. Si in nota asta de firesc am incercat sa mentin inclusiv parcursul meu de pana acum in universul maternitatii.

Cat de usor este sau cat de greu, cat de complicat sau cat de simplu, cat de multe provocari sau cata rutina, cat de obositor sau de relaxant…. Hmm, as putea sa povestesc cu zilele, sau as putea sa nu vorbesc deloc. Maternitatea este ceva atat de up-close and personal, incat poti da totul din casa sau poti alege sa… nu.

Va astept asadar sa vedeti daca, ce si cat voi dezvalui despre maternitate, asa cum o vad eu dupa noua ani si trei copii. Nu va asteptati la cancan si senzational, insa asteptati-va la un moment de sinceritate. Nu va asteptati la vreo cuvantare siropoasa de sa va sara glicemia-n aer, nu e stilul meu, dar nu bag mana-n foc ca nu va fi nitel lacrimogena.

Voi fi langa Raluca Marchis, autoarea cartii si  Sanda Watt, redactor al Editurii Herald si traducator exceptional.

SELFIE în oglindă. Când femeia devine mamă de Raluca Marchiș
Vineri, 21 nov, incepand cu ora 18:00
La standul Editurii Herald, Str Vasile Voiculescu nr. 25, Nivel 0.00, Gaudeamus-Romexpo
Un eveniment Editura Herald, recomandat de totuldespremame.ro

Pagina evenimentului