Anul asta am facut multe pentru mine, sufletul, mintea si corpul meu, insa daca ar fi sa fac un top trei, de departe, la egalitate de puncte ar fi lasatul de fumat, alergatul si, epilatul definitiv.

Da, ati vazut bine, epilatul definitiv. De cand am inceput sedintele, si sunt abia la cea de a doua momentan, zilnic ma intreb: „de ce Dumnezeului nu am facut treaba asta mai de mult?!?”. Nu pot sa inteleg ce m-a tinut atata timp departe de procedura asta, si de ce m-am autoflagelat singura atatia amar de ani (vreo 25, ca sa fiu mai exacta), mergand la traditionala epilare cu ceara, luna de luna, si fiind efectiv dependenta de ea.

Inca sunt in faza in care ma tot intreb „why oh why” si „it’s too good to be true”. Si daca la „why oh why” as avea ca raspunsuri niste prostioare de genul: eram stresata ca poate nu e safe (desi este!), ca poate nu are efect (desi are!!!), ca e prea scumpa (daca fac un calcul simplu as fi dat de cateva ori mai mult luna de luna!). La „it’s too good to be true” lucrurile sunt clare: e foarte pe bune. Am simtit pe pielea mea, ca sa zic asa, and it’s fucking awesome.

Si pana la vara goalul este sa nu mai calc pragul unui salon de cosmetica si sa imi arunc la gunoi cele cinci epilatoare si Venus-ul, si restul acareturilor legate de aceasta indeletnicire.

Trecand la partea practica, eu merg la Nomasvello, undeva pe Floreasca, inainte de Springtime. De Nomasvello am auzit inca de acum patru ani, de cand au intrat la noi pe piata. Ce e ok la ei este ca sunt lant international, ce functioneaza in regim de franciza. Am obosit sa vad atatea saloane de cosmetica, ce tot apar ca ciupercile dupa ploaie, care promit marea cu sarea, proceduri inovatoare si revolutionare (recunoasteti limbajul, nu?) si de fapt tot ce primesti sunt niste servicii extrem de scumpe si multa, multa aroganta din partea angajatilor. Ok, nu zic ca e o situatie generalizata, insa aici vorbim de un sistem, un cadru foarte bine pus la punct si niste tehnologii care functioneaza de ani buni intr-o retea internationala.

Am ales sa ma duc la ei tocmai din acest considerent, fiindca altfel aveam reticente mari in a ma aventura cu epilarea definitiva. De fapt ce ma nelinistea pe mine era tocmai particula „definitiva”, si dupa ce am fost la prima sedinta am inteles ca totusi, lucrurile nu stau chiar asa de drastic. Pentru ca la finalul tratamentului parul va fi eliminat in proportie de 90%, restul de par ramas fiind extrem de subtire, decolorat si fin, si ca niciodata nu va fi eliminat in totalitate. Pentru mine asta oricum suna a un fel de  Sfantul Graal al epilatului, va rog sa ma credeti pe cuvant.

Si nici nu stiu cum sa spun si ce sa spun si sa nu sune a reclama din aia ieftina, insa zau, eu sunt fascinata (putin spus!) de rezultatele pe care le am dupa doua sedinte. Ei zic ca dupa prima sedinta aproximativ 30% din firele de par vor cadea. Well, la mine a fost undeva spre 75%, iar acum ma pregatesc de a treia sedinta, si cred ca dupa aceasta a treia sedinta marim intervalul la doua sau trei luni, fiindca pur si simplu nu vom mai avea material cu care sa lucram. Din acest punct de vedere, se pare ca eu sunt candidatul ideal, cu parul negru si gros si pielea alba, si a fost prima oara intr-un sfert de veac de epilare in care parul negru si gros a fost un avantaj.

O sedinta pentru o zona costa 135 de lei, eu am doua zone „in lucru” in acest moment, in momentul in care incep sa raresc sedintele la prima zona intru in actiune cu a treia, astfel incat sa mentin totusi si investitia sub control si pana la vara sa scap (definitiv) de chinul epilatului cu ceara/aparat.

De durut nu doare mai tare decat epilatul cu ceara, depinde foarte mult si de nivelul fiecaruia de suportabilitate. Mie mi s-a zis ca da, unele persoane percep procedura ca fiind dureroasa, la mine e doar un mix de gadilat si piscat, nici foarte placut, dar nici dureros. Senzatia de durere vine din impulsul ala luminos, care este extrem de intens pe o perioada foarte foarte mica de timp, de nivelul milisecundelor si care e perceputa ca o senzatie de arsura. De aceea, inainte de aplicarea impulsurilor, zona se „raceste” cu o compresa de la congelator. Repet, e mult mai suportabil decat epilatul traditional, cel putin pentru mine. Iar daca e sa pun in balanta rezultatele, din nou, nu sufera termen de comparatie.

Un efect post procedura este uscarea pielii din zona unde s-a aplicat procedura, dar cu hidratare cu o crema speciala se rezolva totul. Nu lasa urme, nu ustura dupa, nu doare, pielea nu ramane iritata, este mai mult decat friendly toata operatiunea, lucru pe care nu mi l-as fi imaginat inainte de a incerca.

De fapt decizia de a incerca epilarea definitiva a venit dupa ce o prietena mi-a povestit toate astea, intr-un ton cam la fel de exultat cum este al meu in acest moment.

Pentru ca asta e efectul, foarte real si tangibil :)

Info complete aveti pe site-ul Nomasvello. Tot pe site la ei va puteti programa pentru o testare gratuita, a oricarui tip de tratament, inclusiv cel IPL si chiar va sfatuiesc sa o faceti, ca numai asa puteti sa imi intelegeti entuziasmul afisat. It’s free, nu aveti nimic de pierdut. Eu am o afinitate pentru centrul din Floreasca, insa banuiesc ca e la fel de ok peste tot, pana la urma sunt franciza si opereaza in baza unor reguli si conditii extrem de bine puse la punct si de stricte.