Sunt crestin, am fost crescut intr-o familie crestina. Cred in Dumnezeu, ma rog, respect anumite traditii si obiceiuri crestine si atunci cand simt ca am nevoie de asta, merg la biserica.
Niciodata insa, chiar de mic copil, nu am putut intelege care este legatura dintre credinta si dorinta de a face pe altul sau de a te face pe tine sa suferi, nu am inteles de ce trebuie sa fi pedepsit sau sa te pedepsesti singur, de ce trebuie sa faci anumite lucruri doar pentru ca asa spune cineva (un preot, un predicator, etc).

Am ales mereu si de fapt asa am fost invatat de bunicii si parintii mei, sa decid singur care este calea de urmat in ceea ce priveste religia. Am ales sa citesc, sa caut singur sa inteleg ce este religia, am ales sa nu cred (doar) in ceea ce spune un preot, in cutume, in predici, in vorbe.

Ceea ce s-a intamplat ieri in Paris este tragic, este anormal, este intr-un fel de neinteles. Ceea ce ma sperie pe mine insa cel mai tare este faptul ca am vazut si citit multe reactii si comentarii ale unor oameni educati care spun si cred ca jurnalistii de la Charlie Hebdo i-au provocat pe atentatori.

Ma sperie ca exista oameni care spun ca exista o limita a liberei exprimari, ca exista o limita a libertatii presei, ca exista oameni care de fapt nu inteleg ca limita este a puterii lor de intelegere, a capacitatii lor de a accepta. Fundamentalismul si fanatismul religios sunt teme recurente in istoria religiilor.

Ma sperie faptul ca in jurul nostru, aici in Romania, langa noi, exista oameni atat de inchistati, atat de limitati incat spun ca ceea ce s-a intamplat este o pedeapsa pentru jurnalistii care au ras de religie si de lucruri sfinte.

Sunt ingrozit de faptul ca inca odata, din nou, am dovada clara a lipsei extreme de educatie in Romania.

Eu sunt Radu si va provoc sa va treziti. Uitati-va in jurul vostru, deschideti-va ochii, deschideti-va mintea! Dumnezeu, Mahomed, Isus, Yahve, Buddha etc . sunteti de fapt voi.