Desi au trecut deja mai multe zile, am in minte foarte multe lucruri pe care vreau sa vi le spun. M-am indragostit iremediabil si daca pana acum ne-am tot gandit sa ne mutam la Sibiu, dupa cele 3 zile petrecute in Info Trip-ul de la Arena Platos, totul a devenit mult mai clar si mai serios.

Am sa incep prin a multumi public lui Brylu si lui Andy Fazekas pentru ca ne-au invitat sa vizitam cel mai nou resort de schi si snowboard din judetul Sibiu, deschis la doar cativa kilometri de statiunea Paltinis.

Bogdana v-a povestit deja “la cald” despre Arena Platos, eu o sa incerc in continuare sa va explic de ce cred ca este locul din Romania care seamana cel mai mult cu statiunle din Tyrol si mai ales de ce cred ca este locul perfect, probabil singurul din Romania, pentru familiile care practica sporturi de iarna (si nu numai).

Paltinis este cea mai veche statiune montana din Romania si este statiunea montana situata la cea mai mare altitudine, 1442 metri.

Arena Platos este o poveste care a inceput acum sa se concretizeze in 2005 iar primul an de functionare efectiva a fost 2010. Totul a fost posibil datorita unor oameni pasionati si indragostiti de schi, snowboard si de Paltinis, doi campioni – Martin Freinademetz si Andy Fazekas. De la bun inceput totul a fost conceput respectand standardele austriece. Desi partiile nu sunt (momentan) foarte lungi, capacitatea de transport este de peste 4500 persoane/ora si nu exista coada la niciuna din instalatiile de cablu – 4 instalatii de teleschi si un telescaun.

Partiile chiar daca sunt scurte sunt excelente, zilnic ele sunt refacute, exista tunuri de zapada pe fiecareiar trei zile pe saptamana se poate schia in nocturna pana la ora 22.00 pe absolut toate partiile din complex. Inclusiv partia de sanii este dotata cu noctura ea avand o lungime de 800 metri. Trebuie sa spun ca este primul loc din Romania in care nu am vazut turisti cu saniile pe partiile de schi si asta pentru cunoscatori spune foarte mult! In planul de dezvoltare exista o partie de 1200 m si una de 2400 m. Totul este legat de rapiditatea cu care autoritatile vor elibera autorizatiile….

La Arena Platos gasiti cel mai modern si complex fun-park din Romania (dotat cu nocturna), unul construit pe trei platforme, fiecare numarand cate trei elemente de dificultate mica, medie si avansata.

Exista amenajata o „gradinita pe schiuri” si o „Alee cu povesti”, o promenada pe care cei mici se pot intalni cu personaje de desene animate.

Intregul resort este practic dedicat in special familiilor si copiilor. Am ramas impresionat de cat de multi copii am vazut pe partii de la prima ora de dimineata si pana la inchiderea nocturnei, dupa ora 22.00. Toti copii pe care i-am intalnit era fericiti si zambitori iar parintii lor extrem de relaxati si multumiti de zambetele copiilor. Va puteti da seama de ceea ce incerc sa va transmit uitandu-va la fotografiile de aici

Scoala de Schi si Snowbord Arena Platos are activi un numar de 15 instructori calificati. Modalitatile de predare sunt foarte diversificate, pornind de la instructajul de baza pana la cel de avansat, jocuri, activitati interactive, competitii de schi. Toti instructorii folosesc acelasi stil de predare care are la baza o metodologie preluata de la scolile de schi din Austria. In calitate de fost monitor, va spun ca eu nu am mai intalnit asemenea monitori si scoala de schi in Romania de aproape 20 de ani. Uitati tot ce ati vazut pe Valea Prahovei, la Arena Platos copiii si de fapt toti cei ce isi doresc sa invete cu siguranta vor indragi schiul si snowboardul dupa primele zile de scoala. Ca sa intelegeti diferentele majore fata de alte statiuni, elevii nu parasesc partia de incepatori de la baza decat in momentul in care sunt siguri si ei si instructorii ca vor putea cobora singuri pe partiile principale (nu tinuti intre picioare de instructori, nu tinandu-se de betele instructorilor, etc.).

Pentru pachetul Arena Platos ce include cazare, scoala de schi 5 zile, 3 ore/ zi si schi-pass pentru 5 zile, oferta incepe de la……….99 euro/ pachet si difera in functie de unitatea de cazare.

Arena Platos Paltinis este un loc de distractie garantata. In fiecare weekend, a devenit o traditie ca la Arena Platos Paltinis sa fie organizate concursuri sportive, unele destinate profesionistilor, altele destinate inclusiv familiilor sau concursuri ceva mai traznite cum ar fi deja faimosul Miss Bikini sau Slide and Freeze. Party-urile si concertele ce au loc la Arena Platos Paltinisau devenit legendare, apreschi-ul fiind plin pana la refuz de fiecare data cand sus la partie au loc asemenea evenimente.

Despre evenimentele de la Arena Platos puteti citi aici

In viitor vor exista pachete si pentru perioada de vara, un parc aventura pentru copii, un centru de joaca integrat, tot pentru copii, Tiroliana, Zorbing, tresee de coborare cu mountain bike-ul pentru copii si adulti, trasee de coborare cu trotineta de teren, caiace, pista de sanie de vara, cu o lungime de aprox. 600m, precum si o saltea gonflabila uriasa, pe care se pot efectua sarituri acrobatice.

Ar mai fi multe lucruri de povestit, astept intrebarile voastre si va voi raspunde cu placere sau le voi trimite celor de la Arena Platos. Mai jos gasiti cateva fotografii care sper sa va faca sa va doriti si voi sa mergeti si voi in cel mai „austriac” resort de schi din Romania. Grabiti-va, sezonul se inchide dupa 15 Martie…vestea buna este ca se pare ca va mai ninge pana atunci si peste cele 4 straturi de zapada artificiala va mai exista si unul de zapada proaspata.